Dün akşam saatlerinde 3.8650 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah ilk işlemlerde 3.87 seviyesininin hemen üzerinde bulunuyordu. Yükselişi sürdüren kur, öğle saatlerine doğru 3.89'in üzerini gördü.

Gün içerisinde 3,9001'e kadar tırmanan dolar saat 12:40 sularında 3.8920 liradan el değiştiriyor. Aynı dakikalarda euro ise, 4.5160 liradan alıcı buluyor. Dolar endeksinin dün 95'in üzerini gördüğünü ancak bu seviyede tutunamayarak 94,8 seviyesinde dengelendiğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,8350-3,8450 seviyelerinin destek, 3,9100 ve tarihi zirvesi konumundaki 3,9422'nin direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Gözler ABD'de olacak

Türkiye-ABD ilişkilerine odaklanan piyasalar Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yarın yapacağı görüşmeyi bekliyor. Yıldırım, dün akşam saatlerinde başladığı ABD ziyaretinde Perşembe günü Washington'da Pence ile bir araya gelecek. Yıldırım üç gün sürecek ABD ziyaretinde, sınırlı şekilde yumuşayan vize krizinin yanı sıra, Fethullah Gülen'in iadesi, "FETÖ", PYD/YPG ve DEAŞ ile mücadele konularının ele alınacağını söyledi.

Türkiye'deki ABD büyükelçiliği önceki gün sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başladı. Ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği de ABD vatandaşlarının vize başvurularının sınırlı ölçüde alınmaya başlandığını duyurdu. Ancak ABD tarafından gelen ilk açıklamada vize kararının Türkiye'deki misyonda yerel çalışanlara yönelik başka bir soruşturma bulunmadığına ilişkin Türk hükümetinden, ilk etapta üst düzeyde güvence almalarının ardından geldiği belirtildi.

Buna karşın Türk tarafı yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak herhangi bir güvence verilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.