ABD'nin Türkiye'ye ilişkin uygulayacağı ekonomik yaptırım kararı haberinin ardından hareketlenen dolar kurunda yükseliş sürüyor. Dolar 5.1146 TL'ye kadar yükseldikten sonra, saat 09.20 itibarıyla 5.0954 TL'de hareket ediyor.

Euro kuru ise en yüksek 5.9341 TL'yi görürken, şu dakikalarda 5.9076 TL'de bulunuyor.

Analistler yaptırım kararına Türkiye'nin nasıl bir karşılık vereceğinin ve yaptırımların devam edip etmeyeceğinin iki ülke ilişkilerinin geleceği dolayısıyla da piyasaların seyri açısından önemli olduğunu belirtiyor.

GÖZLER ENFLASYONDA

Piyasaların takip ettiği bir diğer önemli gündem maddesi ise bugün açıklanacak olan enflasyon verisi olacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün 100 günlük eylem planını açıklayacak.

Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) Temmuz ayında gıda fiyatları ana belirleyici olmak üzere ulaştırma, ev eşyası ve otel fiyatları kalemleri öncülüğünde yüzde 0.9 artış bekleniyor.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil bono piyasasında gösterge 10 yıllık tahvilde bileşik faiz dün yüzde 19.48'e kadar yükselerek yeni zirveyi gördü. Bankacılar TL tarafındaki bozulmanın yanı sıra tahvil tarafında asıl endişe yaratan unsurun bugün açıklanacak olan enflasyon verisi olduğunu belirtiyorlar.

Gösterge iki yıllık tahvilde ise faiz dün yüzde 22.09'a kadar yükseldi.