ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü, Amerikan Otoimmün İlişkili Hastalıklar Derneği şüphlendikleri Şüphelendikleri 50 milyon kişi üzeirinde, bir tarama yaptı. 23.5 milyon Amerikalının otoimmün bir hastalıktan etkilendiğini ortaya çıkardı.

Bu hastalığın dünya çapında pek çok insanı etkilediği tahmin ediliyor.

Peki tam olarak bir otoimmün hastalık nedir? Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıktan ve enfeksiyondan koruyan özel hücreler ve organlar ağıdır. Tipik olarak, beden sizin ve neyin yabancı olduğu arasındaki farkı söyleyebilir. Fakat bir otoimmün hastalığı olduğunda, aksaklık olur ve vücudunuz farkı anlatamaz, bu yüzden de sağlıklı hücrelere yanlışlıkla saldıran antikorlar üretir.

Uzmanlar, Otoimmün bir hastalığınızın olabileceğini düşünüyorsanız, doktorunuza baş vurup ilk adım olarak, semptomlar hekiminizle paylaşmalısınız diyor. Sizi bir uzmana yönlendirecekler ve bir teşhis bulma yolculuğuna başlayabilirsiniz.

Doktorlarınızla açık ve dürüst olun ve semptomlarınız hakkında mutlaka konuşun diyor. Eğer bu hastalıktan müzdaripseniz,çok kolay olmayabilir, ancak doğru tedaviyi almak hayatınızın kalitesini iyileştirmeye yardımcı olacağını belirtiyor uzmanlar.