İran merkezli Dünya İslami Uyanış Kurultayı, bu yıl ilginç bir ismin katılımıyla gerçekleşti. Arefe günü toplanan kurultaya, Türkiye'den Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldı.

Rusya, Çin, İran, Pakistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Irak ve Hindistan gibi ülkelerin katılım sağladığı konferansa Türkiye'den ise İslam karşıtı söylemleriyle bilinen ve Çin'in Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik zulümlerini öven Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldı.

Zirve'nin açılış konuşmasını İran İslam Devrimi Rehberi Dış ilişkiler baş danışmanı ve Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel sekreteri Dr. Ali Ekber Velayeti yaptı.

AFGANİSTAN MİLLETİNİN ZAFERİNİ SELAMLIYORUZ

Tahran'ın ev sahipliği yaptığı çevrimiçi kurultayda katılımcılara seslenen Perinçek, 'Afganistan dünyanın kalpgahında bulunuyor. Ve biz yürekten duygularla Afganistan halkının mücadelesini izliyoruz ve selamlıyoruz.'dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 'Amerikan emperyalizmine karşı Afganistan halkı bütün dünyaya kahramanlık mesajları verdi ve büyük zafer kazandı. Afganistan halkının, kardeş Afganistan milletinin bu zaferini selamlıyoruz ve yeni zaferler diliyoruz. Kuşkusuz bu Afganistan milletinin birleşmesiyle oldu ve önümüzde de Afganistan'ın bütün taraflarının Afganistan milletini temsil eden bütün örgütlerin birlikte hareket etmesi biz Türkiye halkının, Türk milletinin, Vatan Partisi'nin dileğidir.' şeklinde konuştu.

NATO ÜSLERİNİN TÜRKİYE'DEN TEMİZLENMESİ İÇİN 60 YILDIR MÜCADELE ETMEKTEYİZ

Türk Milleti'nin Amerikan emperyalizmi ile savaştığını söyleyen Perinçek, 'Biz Vatan Partisi olarak Türkiye'de NATO'ya karşıyız. NATO üslerinin tamamen Türkiye'den temizlenmesi için 60 yıldır mücadele etmekteyiz. Ve Türkiye bugün bu yolda çok önemli adımlar atmaktadır. Türk milleti Amerikan emperyalizmine karşı dünya halkları içinde en ön sıradadır. Türk milleti Amerikan emperyalizmi ile savaşmaktadır. Türk ordusu Amerika emperyalizmi ile savaşmaktadır ve 2015 yılından bu yana Türk silahlı kuvvetleri Amerikan emperyalizminin üzerimize sürdüğü PKK bölücü örgütüne karşı Fetullah terör örgütüne karşı büyük başarılar kazanmıştır. Aynı zamanda Türk ordusu ABD'nin Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyinde İsrail ile birlikte kurduğu Amerika-İsrail koridorunu yarıp geçmiştir. Dolayısıyla biz de Türk milleti olarak, Türk ordusu olarak ve Türk devleti olarak hem bölge halklarının hem de Afganistan halkının mücadelesine Türkiye'den kardeş dayanışmasını ve desteğini gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz 'ifadelerini kullandı.

AMERİKA'YA KARŞI KAHRAMANCA DİRENDİNİZ

Afganistan halkının Amerika'ya karşı kahramanca direndiğini dile getiren Perinçek, ' Afganistan halkının Amerikan emperyalizmine karşı, NATO müdahalelerine karşı, NATO tertiplerine karşı bundan sonra yürüteceği mücadelede emin olun Türk devleti, Türk milleti ve en başta Vatan Partisi sizinle birlikte olmaktadır ve size teşekkür borçluyuz. Amerika'ya kahramanca direndiniz başınızı dik tutunuz, size sonuna kadar güveniyoruz.' dedi.

BÖLGE İŞBİRLİKLERİ AMERİKA'NIN PLANLARINI BOZUYOR

Bölge ülkelerinin işbirliğine dikkat çeken Perinçek, 'İran ve Türkiye başta olmak üzere bütün bölge ülkelerinin birliği, Orta Asya devletlerinin birliği, Pakistan, Çin Halk Cumhuriyeti ve Hindistan gibi diğer bütün Asya'nın önemli ülkelerinin birlikte hareket etmesi, Amerikan emperyalizminin planlarını bozmaktadır ve bundan sonra da bozacaktır. O bakımdan biz bölge ülkelerinin ve bütün Asya ülkelerinin ve halklarının, ekonomide, kültürde ve siyasette birliğinden yanayız. Bu birliğin daha da güçlenmesi daha ileri adımlar atması ve daha iyi biçimlerde hayata geçmesi için mücadelede sonuna kadar varız.' diye konuştu.