Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri ve Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Dürdane Merve Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu ile birlikte iftarda bir araya gelen Başkan Doğan, “öğrencilik ve doktorluk yaptığım yıllarda belediye başkanlığı yapmak hiç aklımda yoktu” dedi.

SİZLERE BAKINCA İÇİM TİTREDİ

Tıp öğrencileriyle birlikte oruç açmanın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirten Türkiye’nin ilk çocuk doktoru Belediye Başkanı Doğan “ şehrimizdeki öğrenim gören tüm öğrenciler, bizim için önemli. Ama sizlere bakınca içim titredi, tıp fakültesi yıllarım aklıma geldi. Bir senesi hazırlı olmak üzere 7 yıl tıp okudum. Bu yüzden sizlerle olmak bana ayrı bir keyif veriyor.

BU ÜLKENİN SİZLERE İHTİYACI VAR

Çok değerli bir mesleğin erbabı olmak için çalışıyorsunuz. Her yerde valilik yapamazsınız, her yerde avukatlık yapamazsınız ama her yerde doktorluk yapabilirsiniz. İnsanlara hizmet etmek için bundan daha iyi bir meslek olamaz. Bu mesleğin, emeklerinizin karşılığı parayla, pulla, mevkiiyle olmaz. Çok kutsal bir mesleğin erbapları olacaksınız, bu ülkenin ve insanlığın sizlere ihtiyacı var.

EKSİKLER, BENİ SİYASET YAPMAYA YÖNLENDİRDİ

16 yıl hekimlik yapmış biri olarak, bir dönem şehrin bütün çocuklarını muayene ettim. Hastane yöneticiliği yaptığım zamanlarda mevcut eksiklikleri görmeye başladım. Vatandaşı nasıl memnun edebiliriz, hastaneyi nasıl daha iyi ortama getirebiliriz diye düşünmeye başladım. Bazı işlerin düzeltilebileceğini ve daha sağlıklı yapılabileceğini gören birisi olarak, bunun yolunun ancak siyaset ve siyasetle gelinen makamlar olduğunu gördüm.

SİYASETLE İLİŞKİM YOKTU

O dönemde hiçbir partiyle ilişkim yoktu. Sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı Belediye Başkanı olarak tanıdım ve kendisine hayranlığım vardı. Ak Parti kurulduğunda şehrimizdeki il başkanı beni siyasete davet etti. Memuriyetten istifa ettim ve il başkan yardımcısı olarak görev aldım. Siyasete girdik ve ilk yerel seçimlerde milletvekili aday adayı oldum ve daha sonra milletvekili oldum. TBMM’ de sağlık komisyonu başkan vekili oldum ve bu komisyon sayesinde şehrimizde yapmak istediğimiz birçok şeyi gerçekleştirme imkânımız oldu.

SAĞLIKTA GELİNEN NOKTADA EMEKLERİMİZ VAR

Şuanda sağlıkta her şey dört dörtlük olmayabilir ama bizim doktorluk yaptığımız zamanlarda çok perişandık. Bebek ölüm hızı binde 45’ti şimdi bin de 10’ların altına indik. Şuanda sağlıkta birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumdayız. Prefabrike hastanelerden bugün dünyadaki sağlık hizmetleriyle yarışır hale gelen hastanelere dönüştük. Günümüzde artık kanser hastanemizden, kadın doğum hastanemize, eğitim hastanelerimiz, yanık merkezimiz, açık kalp ameliyatı ve en üst düzeyde ameliyatlar yapan hastanelerimize sahibiz. Sağlık hizmetlerimizden faydalanmak için şehrimize gelen on binlerce hasta var. Bu hastanelerin yapılmasında, UMKE’lerin kurulmasında hep bizim emeklerimiz var. Belediye başkanlığı hiç aklımda yoktu, şuanda ikinci dönemim” şeklinde konuştu.

ÇOK ŞANSLIYIZ

Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri ve Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Dürdane Merve Yılmaz da “bizlere vermiş olduğu önem ve ilgiden dolayı Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a çok teşekkür ediyoruz. Gençleri ve öğrencileri bu kadar önemseyen ve destekleyen bir belediye başkanını olduğu bir şehirde öğrencilik yaptığımız için çok şanslıyız” dedi.