Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın sahte diplomaöğretmenler olduğu yönündeki açıklamasının ardından ilçede yapılan incelemede, Atatürk İlkokulunda görev yapan üç öğretmen ve Yukarıdarlı İlkokulunda görev yapan bir öğretmenin sahte diplomayla çalıştığı ortaya çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığının incelemeleri sonucunda, diplomaları sahte olduğu gerekçesiyle görevden alınan öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Sahte öğretmenler 'karı koca' çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen çalışmalarda Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde iki, Antakya, Hassa, Altınözü, Payas ve Dörtyol ilçelerinde de birer olmak üzere toplam 7 öğretmenin diplomalarının sahte olduğu tespit edildi.

'Özel eğitim öğretmeni'

Bunun üzerine öğretmenlerin görevlerine son verilip haklarında Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Diplomaları sahte olduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırılan 7 öğretmenin de 'özel eğitim öğretmeni' olduğu bildirildi.
Haklarında suç duyurusu da yapılan öğretmenlerden 2'sinin ise karı koca olduğu ortaya çıktı. Dörtyol İlk Kurşun İlkokulu'nda görev yapan C.Ö.'nün atama için Milli Eğitim Bakanlığı'na verdiği Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü'nün Zihin Engelliler Öğretmenliği diplomasının sahte olduğu, kendisi gibi özel eğitim öğretmenliği sahte diplomasına sahip eşi S.Ö.'nün de Altınözü ilçesinde bir okulda görev yaptığı kaydedildi.