Sabah saat 05.00’te sokağa çıkma yasağı ilan edilen Lice, Hani, Hazro, Kulp ve Silvan’ın 25 köyünde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyona destek için askeri sevkiyat sürüyor. Yasağın ilan edildiği bölgelerde, ilçelerde ve köylerde 5 kilometre arayla asker ve polis tarafından arama noktaları kuruldu. Araçlarla bölgeden geçenler ise asker ve polis tarafından didik didik arandı. Bölgede operasyonlar hız kesmeden sürerken, şüpheli şahıslara ise Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılıyor.

GAZETECİLER ALINMIYOR

Öte yandan, öğle saatlerinde 7. Kolordu Komutanlığı’ndan çok sayıda askeri araç zırhlı araçlar eşliğinde operasyon bölgesine hareket etti. Kırsalda süren büyük terör operasyonunu yapıldığı bölgeye ise gazeteciler alınmıyor.Diyarbakır’ın 5 ilçesine bağlı 25 köy kırsalında başlatılan büyük terör operasyonu geniş kapsamlı olarak devam ediyor.

ÖZEL HAREKAT TİM'LERİ İNDİRİLDİ

İlçelere bağlı 25 köyde bugün saat 05.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından bölgeye helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi, karadan da sivil minibüslerle asker ve zırhlı araçlar sevk edildi. Operasyonlara polis özel harekat timleri de destek verdi.