Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lıların bomba yüklü araçla düzenlediği ve 1 polisin şehit olduğu 5 sivilin hayatını kaybetiği saldırı ardından çıkan yangına gereğince müdahale etmediği öne sürülen itfaiye ekipleri hakkında soruşturma başlatıldı.

Çınar İlçesi'nde 13 Ocak günü İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına yönelik PKK'lıların patlayıcı yüklü araçla yaptığı saldırıya ilişkin soruşturma devam ediyor.

1 polisin şehit olduğu, 3'ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 39 kişinin yaralandığı bombalı saldırı ardından 2 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yangına gereğince müdahale etmedikleri iddiasıyla Çınar İtfaiye Amirliği hakkında da soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, şöyle dedi: "Patlama sonrası çıkan yangına gereğince müdahale edilmediği yönündeki iddialardan dolayı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160/1 maddesi kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır. Olaydan sonra itfaiyenin yaptığı müdahalede kasıtlı veya ihmalli davranışla herhangi bir suç işlenip işlenmediğinin tespiti yönünde başlatılan soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."