Diyanet İşleri Başkanlığı, yıllık maliyeti 5 milyon TL olan yayınların bulunduğu dijital arşivinin bir bölümünü erişime açtı. Diyanet'in erişime açtığı dijital kitaplarından olan 'Kadın ve Aile' kitaplığında yer alan, 'Aile Hayatımız' isimli kitapta akıllara zarar bir tavsiye yer aldı.

"EVLENME NİYETİ OLANLAR MAHREM YERLERE BAKABİLİR"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Kadın ve Aile' kitaplığında yer alan, 'Aile Hayatımız' isimli kitapta, evlenme niyetin olan kişilerin birbirlerinin mahrem yerlerine bakabileceği tavsiye edildi. Kitapta, evlilik maksadı olmayanların, 'haddi aşmaması' gerektiğini belirtilerek şunlar kaydedildi: 'Taraflar birbirlerinin fizikleri hakkında fikir verecek yerlere bakabilirler. Evliliğin asıl maksadı cinsellik olmadığına göre, görme konusunda haddi aşmak da doğru değildir.'

AHLAK BUNUN NERESİNDE

Temel kuruluş görevi İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek ulan Diyanet'in bu skandal tavsiyesi büyük tepki çekti. Konunun sosyal medyada yayılmasıyla eleştirilerin hedefi olan Diyanet İşleri Başkanlığı'na 'Ahlak bunun neresinde? İnsanlara dini böyle mi öğreteceksiniz?' şeklinde çok sayıda tepki geldi.