Anadolu’nun sanatta en renkli ve geçiş dönemini yansıtan Selçuklu Sanatı motifleriyle işlenen el sanatları, Bitlis'in Ahlat ilçesinde "Diriliş Ertuğrul" dizisiyle birlikte daha çok rağbet görmeye başladı. Baston ustası Refa Gökbulak, “ayda 5-10 adet satış yaparken, satışımız 100'ün üzerine çıktı. Dedi.

Başta Büyük Selçuklu Devleti olmak üzere tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bastonu ve diğer el sanatları ile ünlü Ahlat’ta sanatkarların yaptığı Selçuklu figürlü eserler, dizi sayesinde popüler hale gelerek daha çok ilgi görmeye başladı.

"Diriliş Ertuğrul" dizisi, Selçuklu figürlerine ilgiyi artırdı

Baston ustalarından Refa Gökbulak, ilçenin hemen her yerinde ağırlıklı olarak bulunan Selçuklu eserlerinden esinlenerek bastonlara bu figürleri işlediklerini söyledi.

Diziden sonra Selçuklu figürlerinin popüler hale geldiğini belirten Gökbulak, Bastonlara ağırlıklı olarak ilçede bulunan Selçuklu dönemine ait tarihi eserlerin üzerindeki motifleri işlediklerini belirterek,” Bunlar Selçuklu kartalı, Selçuklu kilim deseni ve bunun gibi figürlerden oluşuyor. Son zamanlarda TRT'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin etkisiyle Selçuklu motiflerine talep ve ilgi gittikçe arttı. Daha önce ayda 5-10 adet satış yaparken, dizi sonrası satışımız 100'ün üzerine çıktı” açıklamasını yaptı.