TRT'nin ilgi ve heyecanla izlenen ve yayınlandığı her hafta yeni bir izlenme rekoruna imza atan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ ile oyuncular, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenen 12. Uluslararası Kar Film Festivali'ne katılmak üzere Erzurum'a konuk oldu.

Yapımcı Bozdağ, AA'ya yaptığı açıklamada, dizinin başarısında yatan sırrı ve dizinin bundan sonraki bölümlerine ilişkin ipuçları verdi.

Dizilerinin sürekli yeni bir izlenme rekoru kırdığını ve çarşamba günü yayınlanan son bölümde de Türk televizyon tarihinin en yüksek izlenme oranını yakaladıklarını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"Dizimiz en son dün yayınlandı ve yine reyting rekorları kırdık. Erişilmesi zor bir rekor kırdık. Her bölüm, Türkiye'de ve Avrupa'da reyting rekorlarında ilk sıradayız"

Bozdağ, Diriliş Ertuğrul'un öyküsünün bu toprakların tarihi olduğunu ve çok iyi bir anlatım gücüne sahip olduğu için bu kadar çok ilgi gördüğünü vurgulayarak, "Bin yıllık değerleri olan bu topraklar uzun zamandır bu değerlere yabancı dizilerin anlatılması esas tuhaflıktı. Biz dizide bu toprakları kendi hikayesiyle buluşturduk. O nedenle çok ilgi çekti çünkü bu topraklarda temel değerler var. Bu temel değerleri izleyici ekranda gördüğü vakit çok mutlu oluyor. O anlamda da Diriliş bu noktada çok başarılı oldu" diye konuştu.

"İzleyicileri sürprizler bekliyor"
Dizinin bundan sonraki bölümleri için de ipuçları veren Bozdağ, "Diriliş Ertuğrul"da sürprizlerle dolu bölümlerin izleyicileri beklediğini" söyledi.

Bozdağ, dizide artık yavaş yavaş Osmanlı hikayesinin başlayacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Her bölüm, bir önceki izlediğimiz sahnenin daha iyisi olacak. Artık yavaş yavaş Sögüt'e doğru, Osmanlı hikayesi gelmeye başlayacak. Anadolu Selçuklu Devleti'ni, Alaattin Keykubat'ı ve merkezi devleti göreceğiz. Aynı zamanda Saadettin Köpek'in hainlikleriyle bir devletin nasıl yıkılış sürecine girdiğini göreceğiz. Ertuğrul Gazi'nin yalnız kalarak bir avuç kahramanla beraber adım adım tarihi değiştirişinin hikayesini izleyeceğiz ve izleyiciyi de bol sürprizler bekleyecek."