Fransa Futbol Federasyonu başkanı Noël Le Graët, teknik direktör Didier Deschamps’ın 2020 yılına kadar takımın başında kalacağını açıkladı.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Lujniki Stadı'nda 78 bin seyirci önünde oynanan ve gol düellosu şeklinde geçen final maçında Hırvatistan'ı 4-2 mağlup eden Fransa, Dünya Kupası'nı ikinci kez müzesine götürmeyi başardı.

Fransa'nın şampiyonluğu, teknik direktör Didier Deschamps açısından da ayrı bir anlam ifade ediyor. 1998 yılında Dünya Şampiyonu olan Fransa'nın Zidane, Blanc, Henry, Trezeguet, Thuram ve Barthez'li efsane kadrosunun kaptanı olarak mutlu sona ulaşan 50 yaşındaki Deschamps, 20 yıl sonra bu kez teknik direktör olarak Dünya Şampiyonu olmayı başardı ve tarihe geçti.

Fransız teknik adamı, böylece aynı başarıyı daha önce yakalayan Brezilyalı Mario Zagallo ve Almanların “İmparator” lakaplı efsane kaptenı Franz Beckenbauer'den sonra hem oyuncu hem teknik direktör olarak Dünya Şampiyonluğu kazanan üçüncü futbol adamı olarak adını dünya futbol tarihine altın harflerle yazdırdı.

Fransa’ya tarihinin en büyük başarılarından birini getiren Deschamps’ın sözleşmesi kazanılan Dünya Kupasının ardından 2 yıl daha uzatıldı.