Son günlerde sosyal medya ağlarında paylaşılan ve özellikle de aileler ile çocukları hedef alan çirkin söylemler siyasilerin de duruşlarını şekillendirmeye başladı.

Twitter, Facebook ve İnstagram gibi yoğunlukla kullanılan sosyal medya ağlarınının giderek saldırı mecrası dönüşmesi ve gündemin sürekli buralardan belirlenmesi siyasal ve sosyal hayat açısından tehlikeli bulunurken MHP lideri Devlet Bahçeli'nin aldığı karar da tartışmalara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni doğan bebeği üzerinde çirkin söylemlere aileye saldırılması sosyal medya ağlarına denetim getirilmesini gündeme getirirken, MHP lideri Bahçeli de "son Twitter mesajlarım" diye paylaştığı mesajlarında Twitter ve Facebook hesaplarını, buraların iftira sahnesi, ihanet ve isnat mecrasına dönüştüğünü söyleyerek askıya aldığını duyurmuştu. Bahçeli'nin ardından bazı belediye başkanları ve birçok ülkücü de hesaplarını askıya aldığını ilan etti.

2014'TE FARKLI BİR DURUŞU VARDI

Şu an Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her kararına "tamam" diyen Bahçeli, 2014 yılında ise çok daha farklı bir duruş sergiliyordu. 2014'te de günden olan ve Erdoğan'ın "Twitter mivittır hepsinin kökünü kazıyacağız. Mahkeme kararı da çıktı. Uluslararası camia şöyle der böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor" çıkışına Bahçeli, "Twitter kuşunun kanatları bunların başına kabus gibi çökecek" diyerek tepki göstermişti.

MEŞRU MUDUR?

Bahçeli, söz konusu mesajlerında "Twitter kuşunun kanadını kıranlar, ifade özgürlüğü yontanlar yasaları kullansalar da meşru mudurlar" diyerekde alınan kararır meşru olmayayacağını vurgu yapmıştı.

İŞTE BAHÇELİ'NİN SÖZ KONUSU MESAJLARI