Çinli firma Vivo şu anda X9 Plus adlı modeline son rötuşlar yapıyor ve cihazın ekrana entegre edilmiş bir parmak izi okuyucu ile birlikte gelmesi bekleniyor. Böylece fiziksel Home butonu veya telefonun arkasına yerleştirilmiş sensör gerekliliğini ortadan kaldırmış olacak. Şimdilik yeni Vivo modeli hakkında çok az detay var ancak 28 Haziran'da Şanghay MWC konferansında tanıtılacağı ve gelecek ay satışa sunulacağı söyleniyor.

GÖZLER SAMSUNG VE APPLE’DA

Bunun ardından gözler, Samsung gibim büyük firmalara çevrildi. Ancak Samsung'un Galaxy Note 8'de kullanacağı söylenen ekrana gizli veya gömülü parmak izi teknolojisini önümüzdeki yıla ertelendiği söyleniyor. Bir endüstri uzmanı, Samsung'un ekrana gömülü yer alacak parmak izi tarayıcı teknolojisi, tarayıcıyı içeren alanın ekranın geri kalanından belirgin şekilde daha parlak olduğu için parlaklık dengesizliği sorunlarıyla karşılaşıldığını iddia ediyor.

SAMSUNG BİR SENE ERTELEDİ

Gönülü parmak izi sensörünün eylül ayında Berlin’de düzenlenecek IFA konferansında tanıtılması beklenen Galaxy Note 8’de kullanılması yerine, seneye gelecek Galaxy S9'da kullanılmasının daha uygun olacağı söyleniyor. Analistler ayrıca Samsung’un ilgili parlaklık sorununu bir sonraki amiral gemisinde ancak çözebileceğini ifade ediyor.