Piyasadaki diğer oyuncularla birlikte özellikle dolar/TL kurunun 7,28'ye kadar yükselmesinin ardından ekonomistlerin yanı sıra siyaset cephesinden de 'piyasa yangını' ile ilgili peş peşe açıklamalar geldi.

Türkiye'de, en büyük sorunun keyfi yönetim olduğunu ve dolar kurunun sadece bunun bir göstergesi olduğunu belirten DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Yeneroğlu, hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

"UÇUYORUZ MASALLARINA TOPLUM MAHKUM EDİLDİ"

Twitter'dan paylaşımlarda bulunan Yeneroğlu şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en büyük sorunu keyfi yönetimdir. Dolar kuru sadece bir göstergedir. Kuralsız ve hukuksuz yönetim Türkiye'yi öngörülemez ve güvenilemez kıldı. "Bölemeyecekler, parçalayamayacaklar" kokularıyla ve "uçuyoruz, kaçıyoruz" masallarıyla toplum yoksulluğa mahkum edildi.

"TÜRKİYE İFLASA DOĞRU KAYIYOR"

İktidar, toplumu dar kimlikler üzerinden çatıştırarak kötü yönetimini, nepotizmi, sınırsız yolsuzlukları, hukuksuzlukları ve yetersizliği gölgeleyebiliyor... Türkiye birçok artısı benzer şartlarda değerlendirilen ülkelere artı (+) fark atması gerekirken maalesef tam tersi bir durumla karşıyayız ve iflasa doğru kayıyoruz. Bu enkazdan kurtuluş içindir çok basit; egemen kılınması ... #Devapartisi"

DOLARDA SON DURUM NE?

7 TL sınırını aşan dolar/TL kuru, bugün güne 7,05'ten başladı ve ilerleyen saatler de iyice yükseldi. Önce 7,10'u aşan dolar kuru, 7,23'ü de geçerek 7,25'i gördü. Dolar ilerleyen saatlerde 7,28'e yükseldi ve bugüne kadarki en yüksek düzeyi yakaladı. Euro ise 8,64'e kadar çıkarak rekor tazeledi.

Uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla avro/dolar paritesi 1,1864, sterlin/dolar paritesi 1,3184 ve dolar/yen paritesi 105,53 düzeyinde seyrediyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 7,2500 liradan, avro 8,6230 liradan satılıyor.