İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Minareden müzik çalanı bulup cami dibinde ezan dinleteceğiz" sözlerine, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan çok sert tepki gösterdi.

Twitter'da paylaşım yapan Yeneroğlu şunları kaydetti: "Ezan müjdedir, davettir... Kimsenin ne oyuncağıdır ne de bir cezadır! Tüm değerlerimizi araçsallaştıranların ezanı da ceza aracı olarak görmesi şaşırtmamaktadır elbette... Baskılarınıza ve propagandanıza ezanımızı alet etmeyin bari. Hukuktan nasiplenmediğinizi biliyoruz zaten."

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce 'Çav Bella' çalınması ile ilgili "Böyle bir ahlaksızlık beklenmez. Böyle bir inançsızlık beklenmez. Böyle bir dine karşıtlık beklenmez. Ramazan ayında, milletin bu konudaki duygularına, düşüncelerine, inancına saldırı beklenmez.

Beklenmez yani, bunu böyle söylemek gerekir ama biz birçok şeyin hakkından geldik, bunun da hakkından geliriz. Buluruz yani. Buluruz, ona o caminin dibinde de ezanı dinletiriz inşallah" açıklaması yapmıştı.

İzmir'de 20 Mayıs akşamı saat 17:00 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden 'Çav Bella' çalınmıştı.