Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Fenerbahçe'yi konuk etti. Milli ara dönüşü oynanan karşılaşma heyecanı yüksek bir derbiye sahne oldu. İlk yarıda her iki takım da etkili ataklar gerçekleştirirken, iki takım da aradığı golü bulamadı.

Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Fenerbahçe'yi konuk etti. Milli ara dönüşü oynanan karşılaşma heyecanı yüksek bir derbiye sahne oldu.

İlk yarıda her iki takım da etkili ataklar gerçekleştirirken, iki takım da aradığı golü bulamadı. Beşiktaş'a göre daha dolu ataklar gerçekleştiren Fenerbahçe birkaç pozisyonda gole çok yaklaştı ancak topu filelere gönderemedi. Beşiktaş'ta Ghezzal'in girmesiyle oyun tamamen değişti. Siyah beyazlılar üstünlüğü eline geçirirken, net pozisyonları değerlendiremedi, direklere takıldı. Karşılaşmanın 90 dakikası 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

Beşiktaş açısından maça üçlü savunma ile başlayan Fenerbahçe'yi orta sahada geçmek ve yıpratmak mümkün görünmüyordu. İlk yarıda ofsayt pozisyonları hariç Altay Bayındır'ın forma rengini dahi göremedik. İkinci yarının son 15 dakikasında yapılan değişiklikler, maçın hakimi olan Fenerbahçe'yi geriye doğru itti ve Beşiktaş'ın 2 net pozisyona girmesine neden oldu.

Enner Valencia çok fazla pozisyona girdi ancak bir türlü şansı yaver gitmedi ve takımının aradığı golü atamadı.

Savunmada Serdar Aziz, GustavoHenrique ve Attila Szalai neredeyse kusursuza yakın bir oyun ortaya koyarak WoutWeghorst'un topla buluşması ve oyunu açmasının tamamen önüne geçtiler. İlk 7 haftada oynadığı oyunla Süper Lig'i kasıp kavuran WoutWeghorst, derbide çok etkisiz kaldı.

Orta sahaların yoğun mücadelesi ile geçen zorlu derbi, beklenen goller gelmediği için başladığı gibi sessiz sedasız tamamlandı.

Derbide maçın oyuncusu diyebileceğimiz birisi de olmadı ancak savunma oyuncularının performansı nedeniyle bu hak savunma oyuncularından yana kullanılırdı.

Özetle; sessiz derbide, JorgeJesus ve ValerinIsmael'in taktik savaşı maçın kazanılması için yeterli olmadı. Stoperlerin muazzam mücadelesi ve ortaya koyduğu oyun, maçın golsüz şekilde berabere bitmesinde büyük pay sahibi oldu. 2 Ekim 2022 günü oynanan derbi sessiz sedasız şekilde sonuçlandı.