Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 4'üncü hafta mücadelesinde Fenerbahçe Doğuş, Galatasaray Odeabank'ı deplasmanda 83-62 mağlup etti.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda sarı-kırmızılı takımın geçen sezondan kalan cezası nedeniyle seyircisiz olarak oynanan mücadeleye etkili başlayan Fenerbahçe Doğuş, ilk periyodu 21-12, ilk yarıyı ise 43-31 önde kapattı. 3'üncü periyotta vites düşürmeyen sarı-lacivertliler, son periyoda 23 sayı farkla önde girdi: 40-63. Mücadelenin son bölümünde de rakibinin oyuna dahil olmasına izin vermeyen Kanarya, sahadan 83-62 galip ayrıldı.

Mücadelenin en skorer ismi attığı 18 sayıyla Fenerbahçe Doğuş'tan Guduric olurken, Galatasaray Odeabanklı Renfroe 13 sayı üretti.

Galatasaray Odeabank: 62 - Fenerbahçe Doğuş: 83

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Mehmet Keseratar, Osman Sinan İşgüder, Can Mavisu

Galatasaray Odeabank: Renfroe 13, Hardy 8, Hopson 4, Ege Arar 2, Hendrix 12, Christmas 8, Summers 7, Göksenin Köksal 8

Fenerbahçe Doğuş: Sinan Güler 2, Melih Mahmutoğlu 16, Guduric 18, Melli 3, Ahmet Düverioğlu 8, Thompson 8, Sloukas 12, Datome, Wanamaker 7, Barış Hersek 4, Egehan Arna 5

1. Periyot: 12-21

Devre: 31-43

3. Periyot: 40-63

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Doğuş, Guduric ve Melih'in sayılarıyla 5-0'lık üstünlüğü yakaladı. Sarı-lacivertliler, Ahmet Düverioğlu'nun pota altındaki etkili oyunuyla 5. dakikada ise farkı 10 sayıya çıkardı: 3-13. Aldığı moladan sonra toparlanan Galatasaray Odeabank; Hopson, Summers ve Hardy ile 7-0'lık seri yakalayarak farkı 7. dakikada 3 sayıya indirdi: 10-13. Sloukas ile oyun üstünlüğünü yeniden eline alan konuk ekip ilk çeyreği 21-12 önde bitirdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci çeyrekte Fenerbahçe Doğuş, 15. dakikayı 30-24 önde geçti. Savunma sertliğini arttıran konuk ekip Barış Hersek'in basketiyle ilk yarının bitimine 2 dakika kala 12 sayılık farka ulaştı: 26-38. Sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına da 43-31'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe Sinan Güler'in basketiyle başlayan Fenerbahçe, 25. dakikada farkı 17 sayıya yükseltti: 34-51. Galatasaray Odeabank, Renfroe'nin çabalarıyla farkı kapatmaya çalışsa da hücumda etkili olan sarı-lacivertliler, Egehan Arna'nın son saniye üçlüğü ile bu çeyreği de 63-40 önde tamamladı.

Galatasaray Odeabank son çeyreğe 4-0'lık seri ile başlasa da oyun üstünlüğünü kısa sürede yeniden eline alan konuk ekip, son 5 dakikaya 74-52 üstün girdi. Kalan bölümde de etkili olan Fenerbahçe Doğuş, maçtan 83-62 galip ayrıldı.

TARAFTARLAR GİREMEDİ

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan derbiye iki takım taraftarı da giremedi. Sarı-kırmızılı ekip, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezon Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan derbideki tribün olayları nedeniyle verilen bir maçlık seyircisiz oynama cezasını bu sezonki karşılaşmada çekti.

Seyircisiz karşılaşmada Galatasaray Kulübünden basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal ile basketbol şubesi genel menajeri Ömer Yalçınkaya, Fenerbahçe Kulübünden ise basketbol şubesinden sorumlu yönetici Ozan Balanban ve genel menajer Maurizio Gherardini tribünde yer aldı.

İSTATİSTİKLER

Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe Doğuş arasındaki derbinin en skorer oyuncusu sarı-lacivertli ekipten Marko Guduric oldu.

Fenerbahçe Doğuş'ta 18 sayı kaydeden Guduric, karşılaşmanın en skoreri olarak galibiyette önemli rol aldı. Sarı-lacivertlilerde Melih Mahmutoğlu 16, Kostas Sloukas 12 sayıyla çift haneli skor üretti. Sarı-lacivertli ekipte, Ahmet Düverioğlu ile Jason Thompson 8'er, Brad Wanamaker 7, Egehan Arna 5, Barış Hersek 4, Nicolo Melli 3, Sinan Güler 2 sayı kaydetti.

Galatasaray Odeabank'ta ise Alexander Renfroe'nin 13 sayı, Richard Hendrix'in de 12 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Sarı-kırmızılılarda Dwight Hardy, Rakeem Christmas ve Göksenin Köksal 8'er, Michael Summers 7, Brian Hopson 4 ve Ege Arar 2 sayı buldu.

Karşılaşmada ribaunt, asist, top çalma ve serbest atış istatistikleri birbirine yakın olurken, fark 2 sayılık şutlardaki isabet oranları ile 3 sayılık basketlerde ortaya çıktı. Galatasaray Odeabanklı oyuncular, 42 şutta 21 isabet sağlayarak yüzde 50'de kalırken, Fenerbahçe Doğuşlu basketbolcular 32'de 24 ile yüzde 75 isabet yakaladı.

Üç sayı çizgisinin gerisinde 16 şutun 4'ünde skor bulan sarı-kırmızılı takım, bu alanda yüzde 25'te kaldı. Konuk takım Fenerbahçe Doğuş ise rakibine göre dış atışlardan 12 sayı fazla buldu. Sarı-lacivertliler, 24 adet 3'lük atışın 8'ini sayıya çevirdi ve yüzde 33,3'lük isabete ulaştı.

SİNAN GÜLER ESKİ TAKIMINA KARŞI

Fenerbahçe Doğuş'un bu sezon kadrosuna kattığı milli basketbolcu Sinan Güler, eski takımına karşı ilk kez forma giydi. Sarı-kırmızılı ekibin 4 sezon formasını giyen ve kaptanlığını yapan Sinan, sezon başında transfer olduğu Fenerbahçe Doğuş ile ilk kez Galatasaray Odeabank'a karşı sahaya çıktı. Mücadelede 27 dakika 20 saniye süre alan Sinan; 2 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistlik performans sergiledi. Milli basketbolcu, takımının ribaunt ve asist lideri oldu.