Elazığ'da dün akşam yaşanan 6.8 şiddetindeki depremle ilgili gelişmeleri takip eden Demirören Haber Ajansı muhabiri Ferit Demir, CNN Türk canlı yayınına bağlandığı sırada, depremzedelere "Mutlu musunuz?" sorusunu yöneltti.

Demir, sorusunun ardından, "Dün tedirginlikle dışarıda geçirmişlerdi zamanlarını. Bugün sıcacık çadırları içinde oturuyorlar, mutlular. Birazdan çayları da kaynamak üzere. Sıcacık çaylarını içecekler" dedi.

Demir'in sözleri, sosyal medyada da paylaşıldı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Ferit Demir'e tepki gösterdi. Tepkilerin ardından Demir, Twitter hesabından açıklama yaparak, "Ben gazetecilik refleksiyle sordum; sarı basın kartı iptal edilen bir gazeteci olarak o soruyu yaranmak için sormadım" dedi.

Demir, ilk açıklamasının ardından bir tweet daha paylaşarak özür dileyerek, "Arkadaşlar yayınımı defalarca izledim ve bende şimdi kendime kızdım. Ama fakat demeden beni eleştiren herkesten ve tüm gerçek gazetecilerden özür diliyorum. Sorulmaması gereken bir soruyu sormuşum, üstelik gazetecilik etiği içinde var olmayan bir soru olmuş bunu kabul ediyorum" dedi.