Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrası siyasilerin bölgeye ziyareti devam ediyor. Dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Elazığ'da incelemelerde bulunmuş ve bölgeye seyyar mutfak ve arama kurtarma ekibi göndermişti. Bugün ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Malatya'da incelemelerde bulunarak depremzedelerin sorunlarını dinledi.

'HALA YARDIM GELMEDİ, KİMSE BİLMİYOR'

Bölgede incelemelerde bulunan Akşener, depremzedelerle görüştü. Bir depremzede, Akşener'den yardım istedi. Depremzede 'Ben buranın temelinde üyesiyim. Bu sitenin temelinde çürüklük olduğunu 20 sene önce rapor almışım. Fakat kimseye sesimizi duyuramadık. Kimse bizimle ilgilenmedi. Ne yaptıysak yıktırıp ta yeniden yaptıramadık. Halk olarak, mahallemiz olarak hala bir yardım bir şey gelmemiş. Kimse bilmiyor bunu' dedi.

Akşener ise 'Elimden geleni yapacağım. İstediğin yerlere ileteceğim. İlgililere bizzat ulaştıracağım' ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU DEPREM BÖLGESİNİ GEZDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ'da meydana gelen ve 36 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan 6.8'lik depremin ardından Elazığ'a geldi. Bölge halkına taziyelerini ileten İmamoğlu, ardından vatandaşlarla sohbet etti. Bazı vatandaşlar İmamoğlu'na kendilerine yeterli yardımın gelmediği şeklinde şikayette bulundu.

"TUTUKLANMALARINI İSTİYORUZ"

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan İmamoğlu'nun yolunu kesen bir vatandaş, "Sayın Başkanım. Bunu bütün halkımız duysun ki; bayrağın altında yaşayan insanlarımıza bunu yapan bu müteahhitler, bu gördüğünüz binamızı çimento katmadan kum katarsa böyle olur. Evlere yeterli miktarda kolon yapılsaydı bu binalar yıkılmazdı belki de. Sayın Başkanım bunu sizden istiyorum. Müteahhitlerin tutuklanmasını istiyoruz. Allah rızası için tutuklanmasını istiyoruz. Buranın hali nedir? Yazık bu insanımıza. Annelerimize, babalarımıza yazık" dedi.

"BU HATALARA MÜSAADE ETMEMELİYİZ"

İmamoğlu da vatandaşın bu sözlerine "Gereken yapılacak. Tedbirli olmalıyız, bu hatalara müsaade etmemeliyiz. İnşallah bundan sonra ders alıp yolumuza öyle devam edeceğiz. Acınızı paylaşıyoruz" sözleriyle karşılık verdi.

'KANAL İSTANBUL'U YAPACAKLARINA GELSİN BİZE EV YAPSINLAR'

Elazığ depreminden en çok etkilenen yerlerin başında gelen Malatya'da depremzedeler yardım bekliyor. 3 gündür yardım ulaşmasını bekleyen Malatya Salkımlı köyünde yaşayan Fikret Dayı, "Cesareti olan varsa gelsin bizim evde kalsın. Kanal İstanbul'u yapacaklarına gelsin bize ev yapsınlar' diyerek duruma tepki gösterdi.