Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Türlübey Mahallesi'nde dün 13.30 sıralarında başlayan orman yangını Büyükşehir İtfaiyesi ve orman ekipleri gece saatlerinde alevleri kontrol altına almıştı.

Bugün yine başlayan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle etkisini arttırdı.

Büyüyen alevler köyün etrafını sararken, bazı vatandaşalar tedbir amaçlı evlerini boşalttı.

Çevredeki vatandaşlar ve çiftçiler traktörlerini, su tankını alarak ekiplere yardım etmeye çalışarak alevlerin ilerlememesini sağlıyor.

Rüzgarın etkisiyle yükselen alevler mahalleyi kara dumanla kaplarken, kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

AZERBAYCAN'DAN GELEN YARDIM EKİBİ YÖNLENDİRİLDİ

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 15 araçtan oluşan itfaiye grubu, bölgedeki yangınların söndürülmesine destek verecek.

Türlübey Mahallesi yakınlarında, dün ormanlık bölgede henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyük bir alanda etkili olan yangına, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı söndürme uçağının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinden 16 arazöz, 6 ilk müdahale aracı, 25 tanker, 3 dozer, 2 kepçe ve Orman Bölge Müdürlüğünden 25 arazözle müdahale edilmişti. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile İl Jandarma Komutanlığı ve 11. Komanda Tugay Komutanlığından askerler de söndürme çalışmalarına katılmıştı.

11. KOMANDO TUGAY KOMUTANLIĞININ İŞ MAKİNELERİ VE PERSONELİ GÖREVLENDİRİLDİ

MSB'den yapılan açıklamada, "Denizli Valiliğinin talebi üzerine bölgede çıkan yangına müdahale etmek üzere 11'inci Komando Tugay Komutanlığımızdan iş makineleri ve personel görevlendirilmiştir." ifadesi kullanıldı.