Telefonlarda ve laptolarda kullandığımız piller bu yüksek-enerji gerektiren cihazlar için uygun değil. Bu yüzden dünyanın dört bir yanında kimyagerler düşük fiyata yüksek enerji üretecek pil teknolojisi geliştirmek için uğraşıyorlar. Bu gereksinimlere uyan ve en gelecek vaat eden adaylardan biri lityum-sülfür piller. Ancak kapasiteleri zaman içinde sülfür çözündükçe hızla düşüyor. Bu da sık sık yenisinin alınması gerektiği anlamına geliyor. İşte burada deniz yosunu devreye giriyor. Amerikan Enerji Departmanı'ndaki Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı mühendisleri, gıda endüstrisinde kullanılan karragenan denen bir deniz yosunu türünün, lityum sülfür piller için stabilize edici olarak kullanılabileceğini keşfetti. Daha fazla stabilite, daha fazla ömür anlamına geliyor. Karragenan, pilin tüm aktif bileşenlerini bir arada tutan "bağlayıcı" ya eklendiğinde, sülfürü kimyasal olarak bağlıyor ve çözünmesini engelleyerek pilin ömrünü inanılmaz derecede arttırıyor.