Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Dün akşam açıklama yapan Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, beyin ölümü iddialarını yalanlamış ve az da olsa iyileşme bulgularının olduğunu söylemişti.
Sabah 08.45 sıralarında Baykal'ın yeniden beyin tomografisi çekildi. Çıkan sonuçların dün akşam çekilen tomografi sonuçlarına göre daha iyi olduğu belirtildi ve "bebek adımları ile" bir iyileşmenin söz konusu olduğu ifade edildi.

Baykal'ın durumundaki iyileşmeye rağmen hayati riskinin halen devam ettiğinin de altını çizildi.
"GELİŞMELER OLUMLU"

Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan bir açıklama geldi. Demircan, "Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili gelişmeler olumlu" dedi.

ZİYARETÇİ KABUL EDİLMİYOR

Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal'ı ziyaret için çok sayıda kişi hastaneye geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra doktorlarından bilgi aldı. Hastaneye gelen ziyaretçilerin Baykal ile görüşmesine izin verilmiyor.

AÇIKLAMA YAPILACAK

Saat 12.45'te bir değerlendirme toplantısı yapılarak tomografi sonuçlarının değerlendirileceği ve Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.
Pazartesi sabahı rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Baykal'ın beyne giden ana damarında tıkanıklık tespit edilmişti. Boyundan anjio yapılan Baykal, görülen ödem ve kanama üzerine iki ameliyat daha geçirmişti.