Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal beyninde oluşan basınç nedeniyle 3. kez ameliyat edildi. Baykal bu sabah da aynı gerekçeyle ameliyata alınmıştı. Enfeksiyon riski nedeniyle hastaneye giriş çıkış yasaklandı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a üçüncü kez operasyon yapıldı. Beyninde oluşan basınçtan dolayı operasyon yapılan Baykal'a ardından tomografi çekildi. Tomografi sonucunu değerlendirmek için doktorlar toplantıya girdi.

CHP'Lİ BAYDAR'DAN AÇIKLAMA

CHP'li Metin Lütfi Baydar, Baykal'ın son sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. ''Ameliyat sonrası cilt altında kanama olması nedeniyle bu hemetom boşaltıldı. Şu anda beynin dinlenmesi ve genel başkanın özellikle oksijeni tutmak için uyutuluyor. Tomogrofide beynin en rahat durumda olduğunu gördük. Daha detaylı açıklamayı hastane yetkilisi arkadaşlarımız açıklayacaktır.'' dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Baykal’ın son durumu hakkında bugün açıklama yapmıştı. İbiş, "Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor" demişti.