Delta varyantına yakalananlara hastalığın semptomlarına göre beslenmeleri önerisinde bulunan Diyetisyen Neslihan Öztürk 'Boğazı ağrıyan kişilere en çok tavsiye ettiğim ılık sudur. Kas ağrısı için de yağlı tohumlar, yağlı balıklar, yoğurt, kuru baklagiller, keten tohumu, avakado gibi besinlere yer verilmesi gerekir' dedi.

Öztürk, ılık su tüketmenin faydasını şu sözlerle aktardı: 'Çünkü akciğerler hasta sinüslerden bir akıntı oluyor. Kesik kesik öksürükler bunu atmaya çalışıyor. Bunu temizlemenin en iyi yöntemi de su içmektir ama ılık su içmek. İçine 1-2 dilim limon atılarak da tüketilebilir.' Ada çayının da mucizevi etki yarattığını vurgulayan Öztürk, 'Boğazı dezenfekte edip, temizler. Ilık bir şekilde gargara yapılabilir. Kuşburnu, kekik ve sumak çayı da boğaz ağrısına iyi gelir. Bu çaylar da ılık tüketilmeli ayrıca C vitamini artırmak için limon ilave etmeli' tavsiyesinde bulundu.

Bazı hastaların 'Hiçbir şeyden tat almıyorum, halsizim yemek yiyemiyorum' dediğini aktaran Öztürk, bu durumda tüketilebilecek besin enerjisi yüksek gıdaları şöyle aktardı: 'En kaliteli protein kaynağı yumurtadır. Omlet olarak ya da içerisine yulaf katılarak tüketilebilir. Kişi bunu çiğneyemiyorsa, sütün içerisinde yulaf ve meyve ile kuruyemiş ilave edip smoothie yapıp içebilir. Yutamayan hastalar içerisine yağlı et grupları da eklenebilen çorbalar içebilir. Zerdeçal, karabiber ve az miktarda pul biber eklenebilir.' Ara öğünlerin de önemli olduğunun altını çizen Öztürk 'Kefir, bağışıklığı çok iyi güçlendiren bir besindir. Yanına mevsim meyvesi, avuç içi kadar çiğ kuruyemiş grubundan besinler tüketerek, bol su tüketimi ve dinlenme ile kişi iyileşmeye başladığını görecektir' dedi.