Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

ABD’nin Suriye krizi başladığından yana verdiği sözleri tutmaması bizim için büyük hayal kırıklığı olmuştur. Afrin’de aynı oyuna gelmek istemiyoruz.
Rakka olayı böyledir. Münbiç böyledir. Dayrezor böyledir.

Siz 12 bin km uzaklıktan acaba Suriye’ye neden geliyorsunuz. Bu soru sorulmaz mı? Bana vatandaşım soruyor. Ben de vatandaşıma bunun cevabını vermek zorundayım. Ben de size soruyorum. Ama benim ülkemde öyle korkak tipler var ki aleyhimize kampanyalar sürdürüyorlar. Ama biz inandığım mücadeleyi sürdüreceğiz. DEAŞ’la mücadele için neler yaptınız. DEAŞ’a bol bol dolar ödediniz. Benim askerim kahramanca mücadelesini verdi. ÖSO kahramanca mücadelesini verdi. 2 bin kilometrekare alan DEAŞ’tan böyle temizlendi. Bakıyorsunuz zafer işaretleriyle onları dolar ödemek suretiyle uğurluyorlar. Buradan bir kez daha ifade ediyorum müttefiklik başka bir şey ama bu müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak ayrı bir şey.

DEAŞ denilen örgütü bu örgütle mücadele ettiğini söyleyenler tarafından icat edilmiş bir katiller ordusu.... DEAŞ'ı icat eden kimse PYD'yi kuran da odur. PYD'yi parlatan kimse Kuzey Irak yönetimini bağımsızlık ilanına sürükleyerek Irak'ın istikrarsızlığını derinleştirmek isteyen de odur. Tabii aynı güçlerin, Feto'yu kendi koruma kalkanlarının içinde besleyip büyütmeye devam ettiklerini de unutmamak lazım."