Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Ereğli ilçesindeki partisinin ilçe binasının açılışında konuştu. Davutoğlu, burada dikkat çeken açıklamalar yaparak iktidara sert sözlerle yüklendi.

Karar'ın haberine göre yurt dışına kaçan ve ABD'nin isteğiyle Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz hakkında dikkat çeken uyarılarda bulanan Davutoğlu, Korkmaz'ın Türkiye'de yargılanması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Reza Zarrab'ın Türkiye'de yargılanması gerektiğini söylediğini belirtti ve "Şimdi Reza Zarrap ABD'de Türkiye ve Cumhurbaşkanı aleyhine açıklamalar yapıyor" dedi.

"Sezgin Baran Korkmaz'ın da Türkiye'de yargılanması lazım" diyen Davutoğlu, "Hakkında hemen hukuki işlem başlatılması lazım. Aksi takdirde bu aziz ülkeyi, yine yurt dışındaki mahkemelerde suçlu duruma düşürecek gelişmeler olabilir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Kendilerine çeki düzen vereceklerine, gördüğünüz gibi devleti çetelere, mafyaya kirli ilişkilere teslim ettiler. Yolsuzluklar diz boyu büyüdü.

Şimdi iki grup var Türkiye'de, bir grup ürün alım fiyatları TL'den olan ve her geçen gün bu ürün alım fiyatları eriyen; 'bir daha hasat mevsimini görür müyüm?' diye TL'yle malını satmaya çalışan çiftçilerimiz. Diğerleri ise 10 binlerce dolar alan birtakım milletvekilleri.

Biz bu ikiliğin ortaya çıkmaması için yola çıktı.

'İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA GETİRMEDİ'

Son gelişmelere bakın. Şu anda yurt dışında kaçak sözüm ona iş adamı; Sezgin Baran Korkmaz. Açıklamalar yapmaya başladı. 'Gazetecileri maaşa bağladım, benden 10 milyon euro istedi' bir gazeteci diyor. İkna edici bir cevap olmuyor. Bu kişi şimdi Avusturya'da tutuklanmış olan kişi, Türkiye'de yurt dışına çıkma yasağı kaldırılıyor iddia o ki İçişleri bunu çağırıyor ve yurt dışına çıkması sağlanıyor.

Bir tarafta şu anda uluslararası suç unsuru olarak yakalanan birisi diğer tarafta İçişleri Bakanı. Ortada bir iddia var İçişleri Bakanı şu ana kadar bu suçluyla olan ilişkisi konusunda bir açıklama getirmedi. Sayın Cumhurbaşkanı da susuyor. Bu adam daha önceki bir açıklamasında '7 Haziran 2015'e kadar hiçbir iş yapamadım' diyor. Yapamaz da çünkü o zaman iktidarda biz vardık.

Siz bunların bizim yanımıza yaklaşacağını düşündünüz mü? Sayın Cumhurbaşkanı susuyor. O se oradan açıklamalar yapmaya devam ediyor.

'SBK TÜRKİYE'DE YARGILANSIN'

Sayın Cumhurbaşkanını uyarıyorum. Zamanında uyarmıştım kendisini ve demiştim ki; Reza Zarrab denilen birtakım gizli ilişkiler içinde olan kişiye itibar etmeyin. Onu Türkiye'de yargılayın. Ondan kim rüşvet almışsa hesaba çekin yapmadı. Şimdi Reza Zarrap ABD'de Türkiye ve Cumhurbaşkanı aleyhine açıklamalar yapıyor.

Sezgin Baran Korkmaz'ın da Türkiye'de yargılanması lazım. Hakkında hemen hukuki işlem başlatılması lazım. Aksi takdirde bu aziz ülkeyi, yine yurt dışındaki mahkemelerde suçlu duruma düşürecek gelişmeler olabilir.

'İKTİDAR OLURSAK ÇETELERLE İLGİLİ HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ'

Kim bu ülkenin aleyhine çalışmışsa, kim bu milletin parasını pulunu talan etmişse, hepsinin karşısında Toroslar gibi dimdik duracağız.

Bu kişi şu anda yeni bir şey ortaya çıktı Cumhurbaşkanı danışmanlarına makam arabası tahsis etmiş.

Yarın iktidar olursak bütün bu çetelerle ilgili hukuki işlem başlatacağız ve ucu nereye uzanırsa uzansın mutlaka hesap soracağız. Bütün bu çetelerin sonunu getireceğiz. Çeteler gidecek temiz siyaset gelecek.

'ARTIK KİMSE BİZE NİYE AYRILDINIZ DİYE SORMUYOR'

Kimse bize artık niye ayrıldınız diye sormuyor. Çünkü bana hocam diyen birisi şunu bilir ki; biz asla bu çetelere taviz vermedik. 3-5 maaş alan danışmanların olduğu bir dünyada söylüyorum. Bütün bu maaşları kesecek, Beştepe'de birtakım konulara aracılık yapan danışmanların hepsinin işine son vereceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanı dün yaptığı konuşmada bütün ilçe başkanları, belediye başkanlarına 'ihaleleri şeffaf şekilde yapın diyor. Ben şeffaflık yasası dediğimde ilçe başkanı nereden bulacaksınız demişti.

Bütün derdimiz temiz siyaseti egemen kılmak. Milletin tek kuruşuna dahi sahip çıkmak.

'İŞTE BU DA PARALEL HUKUK'

Bir gazeteci diyor ki binlerce soruşturmaya uğramış kişi için 'dosyaları İçişleri Bakanı'na Adalet Bakanı'na verdim ve onları mahkemelerden kurtardım.' Bu ne demek biliyor musunuz? Hani FETÖ diye bir yapı vardı paralel yapı diyorduk. İşte bu da paralel hukuk. Bir gazeteci kendisini hukuk yerine koyup gidip İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'ndan davaları durdurabilecek güce sahipse; işte buna paralel yapı deniyor.

'KİM DARBECİLİK, ÇETECİLİK YAPMIŞSA CEZALANDIRACAĞIZ'

Devleti bütün paralel yapılardan, çetelerden temizleyeceğiz. Dün bu FETÖ Borsası altında geçmişte bu hain örgütün herhangi bir hiyerarşisinde bulunmadan okuluna çocuk vermişse bu gidip KHK'lı olarak en ağız cezaları çekiyor. Ama birileri yüz binlerce dolar karşılığı FETÖ örgütü liderleri arasında olanlar serbest kalabiliyor. Biz bu adaletsizliğe son vereceğiz.

Kim çetecilik yapmışsa, darbeye kalkışmışsa onu sonuna kadar takip edecek, cezalandıracağız. Ama asla insanları mağdur etmeyeceğiz.

'STRATEJİK TESİSLERİN YAĞMALANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Hazine kaynağını bitirdiler, MB rezervini bitirdiler, yetmedi Kırıkkale'de silah sanayimizin merkezi olan MKE'nin tesislerini özelleştirmeye çıkarıyorlar. Bu milletin en stratejik tesislerinin 3-5 kuruşa yağma edilmesine asla izin vermeyeceğiz.