Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başında olduğu AKP iktidarına eleştirilerde bulundu.

Koronavirüs kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardım kampanyası başlatmasını eleştiren Davutoğlu, Merkez Bankası'nın uhdesinde bulunan ve daha sonra Hazine devredilen 'İhtiyat Akçesi' ilişkin sert tepki gösterdi.

Kefen parası olarak da ifade edilen 'İhtiyat Akçesi'nin Hazine'ye devredilmemesi karşılığında 'Biz Bize Yeterdik' diye paylaşımda bulunan Davutoğlu, tepkisini şöyle sürdürdü: "Biz yıllarca çalışıp ihtiyat akçesi oluşturduk. Merkez Bankası'ndaki kefen paramız tam 41 milyardı! Kötü gün için biriktirdiğimiz o parayı, bozuk ekonomiyi örtbas için Hazine'ye aktarıp talan etmeseydiniz biz bize yeterdik!"

BİR PAYLAŞIM DA HAYVANCILIK ÜZERİNE

Gelecek Partisi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise '2018 yılında Türkiye'de hayvancılığa 3.7 Milyar TL destek verirken, aynı yıl sadece bir medya kuruluşunu ele geçirmek için 4.2 Milyar TL'yi heba etmeseydiniz biz bize yeterdik' paylaşımı yapıldı.