Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrası duyurduğu 'Milli Dayanışma Kampanyası'nı eleştirdi.

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılan yardım hesabına bağış çağrısına tepki gösteren Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kaydetti:

"Milletimiz fedakardır, ihtiyaç duyduğunda sadece malını değil canını da vermekten kaçınmaz. Tarihimiz bunun örnekleriyle doludur.

Ancak koronavirüs karşısında bütün devletler vatandaşlarına para aktarırken, bizde vatandaştan para toplanıyor.

Burada bir terslik yok mu?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu kampanyanın hesap bilgileri

ERDOĞAN 7 AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI

Her ilde ve ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların belirlenerek yardımların kendilerine sunulacağını ifade eden Erdoğan, "Gerekirse muhtarlıklarımızı da devreye alarak, kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz. Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Biraz önceki toplantımızda bakan arkadaşlarımızdan kimi üçer kimi altışar aylık maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldı. Tabii bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler" diye konuşmuştu.