Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KPSS skandalında altılı masayı suçlamasına tepki gösterdi. Davutoğlu, "ÖSYM, sizin yönetiminizin parçası. Sorumluluğunuzu üstlenin ve görevinizi yapın." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS'de kopya skandalının ardından "FETÖ'cü grup mu desek; 6'lı masa mı desek; bir de masanın altı var, yedi… Şimdi dikkat ederseniz, aynı anda hepsi adeta aynı cümlelerle, aynı kelimelerle bunu tanımlamaya çalıştılar. Yani biz orada boşta bulunsak veya boşluğa düşsek bunu seçime kadar satacaklardı. Çünkü gençleri nasıl aldatırız gayreti içerisindeler. Tabii bu tutmadı. Çünkü biz durumu gördük." ifadelerini kullanmıştı.

Davutoğlu'ndan tepki

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Davutoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulundu. Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, unuttunuz galiba KPSS'ye şaibe bulaştıran ÖSYM sizin yönetiminizin parçası. Bu işin arkasında FETÖ ya da başka bir gizli el varsa bulup çıkarmak da sizin göreviniz. Sorumluluğunuzu üstlenin ve görevinizi yapın." şeklinde açıklama yaptı.