Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesindeki açıklamalarını, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesini ve 6'lı masaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, katıldığı televizyon programında 'Sayın Cumhurbaşkanı nereye giderse gitsin bulunduğu yere değil, hep Türkiye içine hitap ediyor ve bir hamaset söylemi geliştiriyor' dedi.

'BİDEN İLE OTURMAK BÜYÜK BİR ZAFER GİBİ ALGILANIYOR'

Davutoğlu şunları söyledi: 'Sayın Cumhurbaşkanı nereye giderse gitsin bulunduğu yere değil, hep Türkiye içine hitap ediyor ve bir hamaset söylemi geliştiriyor.

ABD Başkanlarına karşı Sayın Erdoğan'ın bir zaafı var. ABD Başkanları şunu anladı; Erdoğan'ın meselesi bir resim vermek. Muhtevaya dönük çalışmak veya bir netice ortaya koymak değil. Biden ile oturmak büyük bir zafer gibi algılanıyor. Erdoğan ABD Başkanı ile bir görüşme yapabilmek için her türlü tavizi vermeye hazır. 'Ben dünyada etkiliyim' resmini verip içeride siyasete etki kurmak istiyor. Bu çok basit ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na yakışmayan bir tutum. Erdoğan için Biden ile 1 saat oturmak bile zaferdir.

NATO zirvesinde diplomasinin dili ve tavrı yanlış, somut bir şey alınamamıştır. Erdoğan dış siyasetini iç siyaset için yapıyor. 'Dünyada etkiliyim' resmi vermeye çalışıyor.

'BİDEN 6 AY ERDOĞAN'A SELAM BİLE VERMEDİ'

Benim dış politika yürüttüğüm dönemle bugünü kıyas bile etmezdim. O dönem ABD Başkanı Obama, 'Dünyada 5 ülkeye önem veririm, 5 liderle görüşürüm, biri Türkiye ve Erdoğan' derdi. Şimdi Biden 6 ay Erdoğan'a selam bile vermedi.

Bir ülkenin liderinin başka bir ülkenin elinde mal varlığı dosyası olmaz. Olursa o lider başı dik dolaşamaz. Bir ülkenin en büyük kamu bankalarından birisi başka bir ülkenin mahkemelerinde yargılanmaz. Yargılanırsa o ülkenin liderinin başı dik olmaz.

Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden birinin başka bir ülkede kırılgan bir şeyi olmayacak. Hollanda gazeteleri eski bir Başbakan'ın malvarlığı 28 milyar dolar diye yazıyor. Benim hakkımda böyle bir şey denseydi dava açardım.

'PERİNÇEK 'ERDOĞAN AMERİKA'YA BOYUN EĞDİ' DEDİ, KAVGA BAŞLADI'

Sedat Peker bir sürü iddiada bulundu, hangisi çıktı da "Beni yargılayın, eğer bu doğru ise ben hesap vermeye hazırım" dedi? Hangisi?

Perinçek "Erdoğan Amerika'ya boyun eğdi" dedi. Perinçek bundan sonra iktidar kanallarında boy gösterecek mi? Perinçek'i finanse eden ve AK Parti'nin semirttiği Ethem Sancak nerede duracak, bunların hepsini göreceğiz. Kavga bir kere başladı.

'BEŞTEPE ETRAFINDAKİ MASA ŞEFFAF DEĞİL'

Beştepe etrafındaki masa şeffaf değil. Biz hata yapmazsak onlar seçim kazanamaz."