Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Mardin'de hükümetin aşı çalışmalarındaki hatalarını eleştirdi. Koronavirüs aşılarının zamanında gelmediğini belirten Davutoğu, "Doğu Türkistanlı kardeşlerimize akıl almaz zulümler yapan Çin'den aldığınız aşı da Çin'in keyfine sizin beceriksizliğine göre bir ara ülkemize gelecek; öyle mi?" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Mardin İl Kongresi'nde konuştu. Kongre öncesi Mardin caddelerinde esnaf ve vatandaşla buluşan Davutoğlu, daha sonra kongrenin yapılacağı salona geçti. Kongre, İl Başkanı Cesur Yücedağ'ın açılış konuşmasıyla başladı. Yücedağ, Mardin'deki teşkilatlanma süreçleri hakkında bilgi verip kentin sorunlarına değindiği konuşmasında Gelecek Partisi'ni Mardin'de birinci parti yapacaklarının sözünü verdi. Cesur Yücedağ'ın ardından kürsüye Genel Başkan Ahmet Davutoğlu geldi. Davutoğlu, büyük bir tezahürat ve coşku içinde sahneye gelirken konuşmasına Kürtçe, Arapça, Türkçe ve Süryanice selamlama ile başladı.

Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle;

BU NASIL BİR CİDDİYETSİZLİKTİR

Bakın altını çizerek söylüyorum. Nasıl zamanında gelmeyen adalet adalet değilse zamanında gelmeyen şifa da şifa değildir, Ne olmasını bekliyorsunuz on binlerce vatandaşımız koranadan ölecek,

Doğu Türkistanlı kardeşlerimize akıl almaz zulümler yapan Çin'den aldığınız aşı da Çin'in keyfine sizin beceriksizliğine göre bir ara ülkemize gelecek; öyle mi?

Bu nasıl bir ciddiyetsizliktir, bu nasıl bir umursamazlıktır. Yazıktır, günahtır. Dünyanın birçok ülkesinde herkes milyonlarca kişinin aşılanmasını izleyecek.

Biz de ülkemizde ölen vatandaşlarımızı, salgın rakamlarını, kapanmış okulları, boş statları, kapanmış kafeleri, batmış restoranları ve sinek avlayan esnafımızı mı izleyeceğiz!

BUNU MU REVA GÖRÜYORSUNUZ MİLLETE!

Size biz aşı nerede dedikçe siz gündemi kapatmak için trajikomik tartışmaları büyütüyorsunuz,
Biz aşı nerede diyoruz siz ama 'sözde cumhurbaşkanı' dediler diyorsunuz,

Biz aşı nerede diyoruz siz ama 'bakın bir eski Türkiye artığı bizi darbe ile tehdit etti' diyorsunuz,
Biz aşı nerede diyoruz siz ama 'bakın Boğaziçi üniversitesinde büyük bir terör örgütü kalkışma içerisinde' diyorsunuz. Siz ne derseniz deyin. Siz gündemi değiştirmek için ne kadar trajikomik olmayı göze alırsanız alın biz 'aşı nerede' demeye devam edeceğiz.

11 Aralık'ta aşılama başlayacak diyerek ilk yalanı söylediniz. Bu yalana şimdi de aşılama başladı diye devam ediyorsunuz. Sayın Sağlık Bakanı, günde 1,5-2 milyonu aşılayacaksanız ve bugün aşılamaya başladıysanız size basit bir sorumuz var: Yarına aşınız var mı? Cevap yok. Çünkü ortada aşı yok.

Ayrıca bu Çin aşısıyla ilgili dün itibariyle kafaları fazlasıyla karıştıran sonuçlar gelmeye başladı. Endonezya'da yüzde 78 etkinlik sonucu çıktı endişelendik. Şimdi de Brezilya açıkladı, Çin aşısının etkinliği yüzde 50! Kafalar iyice karıştı.

Bizim Sağlık Bakanlığı aynı aşının etkinliğini yüzde 91 buldu. Vallahi, buradan söylenecek tek şey Brezilyalılar aşılarını alıp, buyursun buraya gelsinler burada vurulsunlar.

Siz niçin hiçbir konuda şeffaf olamıyorsunuz. Korona salgının başından beri söylüyoruz: Şeffaflık yaşatır, karartma öldürür!
Daha da kötüsü sağdan solda ha bire iktidar yandaşlarının kendilerini aşılatmaya başladıkları haberleri geliyor.

Bu tam da size yakışır. Bu da ahlaktan, adaletten ve insaftan nasibi olmayanlara yakışır. Bütün sağlık personeli aşı olmadan eğer bir dozu yakınlarınıza, yandaşlarınıza veya kendinize ayırdıysanız yazıklar olsun sizlere.

TEMİZ SİYASET BELGESİ

Ahmet Davutoğlu, konuşmasının başında Türkiye'de kimsenin parti kuramaz dediği bir dönemde parti kurarak bir çığır açtıklarını söylerken Gelecek Partisi'nden sonra Türkiye'de 23 tane daha siyasi parti kurulduğunu hatırlattı. Ülkenin üzerine çökmüş korku bulutlarını dağıttıklarını söyleyen Davutoğlu, sadece muhalefet yapmadıklarını, çözüm önerileriyle birlikte siyaset yaptıklarının altını çizdi. Davutoğlu, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini eleştiriyorlar ama bir alternatif ortaya koyamıyorlar' diyenlerin önüne iç dokusu sağlam güçlü bir alternatif ortaya koyduk: 'Tam Demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'. Önümüzdeki günlerde de 1 Şubat'ta savunduğumuz yeni nesil siyasetin ahlaki temellerini oluşturan 'Temiz Siyaset Belgemizi' açıklayacağız. Onlar bizi görmek istemeseler de, sesimizi bastırmak isteseler de biz en gür sesle haykırmaya, en cesur yürekle yürümeye devam edeceğiz' dedi.

BAKANLARA EV ÖDEVİ!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğinden beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece bir kere Mardin'e geldiğini, geliş sebebinin de seçim kampanyası olduğuna dikkat çeken Gelecek Partisi lideri, bakanların da Mardin'e yolunun düşmediğini vurguladı. İçişleri Bakanı'nın güvenlik sebepli ziyaretlerle Mardin'e birkaç geldiğini, onun dışında Sağlık, Gençlik ve Spor, Tarım Bakanlarının birer kez Mardin'e uğradığını dile getiren Ahmet Davutoğlu, 'Başta Eğitim ve Ekonomi bakanları olmak üzere diğerleri ise hiç uğramamış. CB ise sadece yerel seçimlerde kampanya için gelmiş. Onların dünyasında artık millet yok Ankara'nın lüks salonları ve sarayları var' ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, 'Bakanlara buradan ev ödevi veriyorum, dikkatle not alsınlar' diye sürdürdüğü konuşmasında şunları söyledi: Bu iktidar bir taraftan enerjide çağ atladığımızı iddia etmektedir ama Mardin'de artık ağır bir cezaya dönüşmüş olan elektrik ve su sorunu devam etmektedir. Hazine ve Maliye Bakanı gelin burada Mardin'de yüzde 30'a ulaşan işsizliğin, yüzde 45'lere ulaşan genç işsizliğin çözümünü Mardin sokaklarında arayın. Ankara'da oturmayın. Buradan Enerji Bakanı'na sesleniyorum. Gelin ve enerji sorununu Mardinlilerle konuşun. Buradan Kültür ve Turizm Bakanı'na sesleniyorum: Daha hiç Mardin'e teşrif etmemiş. Başbakan olarak devam etseydim yapacaktım, şimdi sizlere söz veriyorum Allah tekrar nasip ederse geldiğimiz anda Mardin Kalesi'ni turizme açacağız inşallah. Ulaştırma Bakanı'na sesleniyorum. Mardin'e daha hiç ulaşamamış. Gelsin Mardin ve Midyat arasında hala çözülememiş yol sorunuyla ilgilensin. İlçeleri birbirine bağlayan yollarla ilgilensin. Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum: Ve ev ödevi olarak söylüyorum. Ankara'da, İstanbul'da belli gelir düzeyinin üzerindeki evlerde üç dört tableti olan öğrencilerin eğitim problemlerini çözdüm diye düşünmesin. Mardin'de bir eve bir tabletin bile düşmediği ama bir evde beş çocuğun yaşadığı evlerde eğitimin online nasıl yapılacağını gelsin burada görsün' diye konuştu.

KCK DÜZENİNİ DE KAYYIM DÜZENİNİ DE BİTİRECEĞİZ!

Davutoğlu, konuşmasının önemli bir bölümünü Doğu ve Güneydoğu'daki belediyelerin kayyımlar tarafından yönetilmesine ayırırken şunları kaydetti: 'Bu iktidar açıkça Mardinliye diyor ki: Ey Mardinli ben sana ve senin irade saygı duymadığım gibi seni cezalandırıyorum. Senin oylarını yok sayıyorum. Seni yok sayıyorum. Nasıl Kürt Meselesi yoksa sen de yoksun! Senin Mardin'i yönetmeye hakkın olduğuna inanmıyorum ve saygı duymuyorum. Mardin bizim ülkemizin bir parçası değil mi? Diyarbakır bizim ülkemizin bir parçası değil mi? Bu nasıl bir bölücülüktür? Bu nasıl bir millete ve hatta devlete düşmanlıktır. Böylesi bir kötülüğü ancak bu koalisyon iktidarı yapardı. Buradan açıkça sesleniyorum. Milletin iradesine saygısı olmayanlar milletin de ülkenin de devletin de düşmanlarıdır. Biz onun için Gelecek Partisi olarak diyoruz ki: KCK düzenini de Kayyım düzenini de bitireceğiz. Milletimizi ne KCK terörüne ezdireceğiz ne de Kayyım vesayetine. Çünkü kadim şehrimiz Mardin, Mardinliler kendilerine yönetecek iradeye de akla da birikime de sahiptirler. Mardinlinin, Diyarbakırlının, Batmanlının bu koalisyon iktidarının ne vesayetine ne aklına ne de ülkeyi berbat eden ahlakına ihtiyacı yoktur. Artık onların sesine kulak veren, onların derdine derman olan ve aslen de onlara ait olan Gelecek Partisi var. Türkü, Kürdü, Arabı, Süryanisiyle bütün kardeş halkları altında toplayan Gelecek Partisi'nin çınarı kadim barışın yeni adresidir.'

ZAMANINDA GELMEYEN ŞİFA DA ŞİFA DEĞİLDİR

Gündemde geniş yer tutan 'aşı' meselesine ilişkin görüşlerini de paylaşan Gelecek Partisi lideri, iktidarın bu konuda da tutarsızlık içinde olduğunu savundu. Farklı ülkelerden aşı alınarak bir sepet yapılmamasını sert sözlerle eleştiren Davutoğlu, Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanının açıklamaları arasında da çelişkiler olduğunu belirtti. 'Aşı aldığımız Çin bile gidip Almanya'da iki Türk bilim insanının geliştirdiği aşıdan 100 milyon doz alıyor' ifadelerini kullanan Davutoğlu, aşı meselesine ilişkin şunları söyledi: Maalesef biz bu salgına böylesine liyakatten ve ciddiyetten nasibini almamış bir koalisyon iktidarıyla yakalandık. Bu koalisyon iktidarının Korona ile mücadelesinin özü yüzlerine gözlerine bulaştırdıkları maske dağıtımı rezaletinden ibarettir. Evet, basit bir maske meselesini nasıl berbat ettilerse bugün de bizleri büyük bir krizin eşiğine getirip bıraktılar.

Bugün Korona ile mücadelede dünyanın birinci gündemi aşı meselesidir. Dünyanın bütün ülkeleri, gelişmiş olanları, gelişmekte olanları, zengin ülkeler, kalkınmakta olan ülkeler… Dünyanın tamamı farklı aşıları ülkesine getirmek için yarış içerisindedir. Kendi ülkesinde aşı geliştirenler hatta birkaç tane aşı geliştirmiş olanlar bile farklı ülkelerde geliştirilen aşılardan satın alma yapıyorlar. İşte Çin gidip Almanya'da iki Türk bilim insanının geliştirdiği aşıdan 100 milyon alıyor. İşte Amerika, kendisi birkaç farklı aşı geliştirmesine rağmen gidip Oxford aşısını, Alman aşısını da satın alıyor. Biz ne yapıyoruz? Bizim ne yaptığımızı anlayan var mı Allah aşkına? Eğer aşı konusunda Sayın Cumhurbaşkanını ciddiye alırsanız Sağlık Bakanının ne yaptığını bilmediği ortaya çıkıyor. Yok eğer aşı konusunda Sağlık Bakanını ciddiye alırsanız bu sefer de Cumhurbaşkanının Türkiye'nin aşısı olup olmadığını bilmediği ortaya çıkıyor. Gelecek Partisi olarak bir aydır basit sorular soruyoruz kendilerine…

Diyoruz ki; Sayın Bakan, Sayın Cumhurbaşkanı; Bizim Korona aşımız var mı? Evet var, diyorlar. İyi güzel. Ne kadar aşımız var? Sadece 3 milyon, yani ancak 1.5 milyon vatandaşa yetecek kadar. Yani bu kadar aşı Mardin ve Diyarbakır'a yetmez. Peki geriye kalan 80 milyonun üzerindeki vatandaş ne olacak? Cevap yok. Peki siz niçin sadece Çin aşısı aldınız? Dünyanın tamamı farklı aşılardan sepet yaparken siz niye sadece Çin aşısı alıyorsunuz? Cevap yok. Peki Çin aşısı aldınız, niçin 50 milyon alıyorsunuz? Niçin mesela bütün vatandaşlara yetecek kadar, 180-200 milyon doz almadınız? Cevap yok. Peki siz gerçekten 50 milyon doz aşı aldınız mı? Maske dağıtım işini yüzüne gözüne bulaştıranların ülkemize aşıyı da zamanında getirmesi zor görünüyor. Bakın altını çizerek söylüyorum: zamanında! Nasıl zamanında gelmeyen adalet adalet değilse zamanında gelmeyen şifa da şifa değildir. Ne olmasını bekliyorsunuz on binlerce vatandaşımız koranadan ölmesini mi?

Bütün sağlık personeli aşı olmadan eğer bir dozu yakınlarınıza, yandaşlarınıza veya kendinize ayırdıysanız yazıklar olsun size.

Aşının etkinliği ve önceliği konusunda da farklı iddiaların olduğunu aktaran Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Siz gündemi değiştirmek için ne kadar trajikomik olmayı göze alırsanız alın biz 'aşı nerede' demeye devam edeceğiz. 11 Aralık'ta aşılama başlayacak diyerek ilk yalanı söylediniz. Bu yalana şimdi de aşılama başladı diye devam ediyorsunuz. Sayın Sağlık Bakanı, günde 1,5-2 milyonu aşılayacaksanız ve bugün aşılamaya başladıysanız size basit bir sorumuz var: Yarına aşınız var mı? Cevap yok. Çünkü ortada aşı yok. Ayrıca bu Çin aşısıyla ilgili dün itibariyle kafaları fazlasıyla karıştıran sonuçlar gelmeye başladı. Endonezya'da yüzde 78 etkinlik sonucu çıktı endişelendik. Şimdi de Brezilya açıkladı, Çin aşısının etkinliği yüzde 50! Kafalar iyice karıştı. Bizim Sağlık Bakanlığı aynı aşının etkinliğini yüzde 91 buldu. Vallahi, buradan söylenecek tek şey Brezilyalılar aşılarını alıp, buyursun buraya gelsinler burada vurulsunlar. Siz niçin hiçbir konuda şeffaf olamıyorsunuz? Korona salgının başından beri söylüyoruz: Şeffaflık yaşatır, karartma öldürür! Daha da kötüsü sağdan solda habire iktidar yandaşlarının kendilerini aşılatmaya başladıkları haberleri geliyor. Bu tam da size yakışır. Bu da ahlaktan, adaletten ve insaftan nasibi olmayanlara yakışır. Bütün sağlık personeli aşı olmadan eğer bir dozu yakınlarınıza, yandaşlarınıza veya kendinize ayırdıysanız yazıklar olsun sizlere.'

AK PARTİ KENDİSİNE DE KAYYIM ATAMIŞTIR, ERDOĞAN'A BU İKTİDARIN SÖZCÜSÜ OLMAK KALMIŞTIR!

AK Parti'nin politikalarının artık tamamen Perinçek ve Bahçeli güdümünde olduğunu vurgulayan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bir savrulma içinde olduğuna işaret ederek şunları söyledi: 'Konu ne olursa olsun bu kadar terörden bahseden. Sorun ne olursa olsun eski Türkiye'nin mahkeme, polis ve apolet diliyle konuşan bu koalisyon iktidarının ne sivilliği kalmıştır ne de siyasi tabiatı. Kendi yandaşlarından bir kişiye dört maaş verirken, ağzını açan her bir vatandaşa da dört terör örgütü üyeliği vermekteler. Koalisyonun büyük partisi AK Parti programını artık tamamen inkar eder düzeye gelmiştir. Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik ayaklarımızın altında sloganlarıyla yola çıkan AK Parti bugün eski Türkiye'nin bütün ötekileştirmelerinin şehvetli savunucusu haline gelmiştir. Evet, Mardinlilere kayyım atamışlardır, Mardinli kendisini yönetemez demişlerdir. Ama aynı AK Parti kendi kendisine de kayyım atamıştır. Bugün koalisyon iktidarının vasisi 17/25 FETÖ saatinin önünde poz veren kişidir. Bu iktidarın sözcülüğü ise Sayın Erdoğan'a kalmıştır.'

BAHÇELİ 17-25 ARALIK DİYEMEZ, ERDOĞAN DA BUNU BAHÇELİ'YE SORAMAZ!

Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Bakın sayın Bahçeli birkaç gün önce yaptığı açıklamada Türkiye'ye yönelik oyunları sayarken Gezi olaylarından, 6-8 Ekim olaylarından, hendek teröründen ve 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünden bahsetmiştir. Ama bu silsilenin asli unsurlarından olan 17-25 Aralık'ı bilinçli bir şekilde atlamıştır. Sayın Bahçeli 17-25 Aralık'tan bahsedemez çünkü 17-25 Aralık'ta FETÖ'nün hükümeti devrime teşebbüsüne açık destek vermiş, yıllarca saatini 17.25'e ayarlamıştır. Sayın Erdoğan ve Bahçeli tekrar bir araya geldiklerinde bu soruyu kendi aralarında cevaplandırmalıdırlar: 17-25 Aralık meşru hükümete karşı bir darbe girişimi midir yoksa bir yolsuzluk meselesi midir? Ama sayın Erdoğan bunu soramaz, çünkü artık sadece Sayın Bahçeli'nin değil başta milletin ve millet değerlerinin düşmanı Maocu bir zihniyet olmak üzere 28 Şubatçı eski Türkiye artıklarının vesayeti altındadır. AK Parti programı, ilkeleri, değerleri ve siyaseti atanan kayyımla fiilen yok edilmiştir. Artık AK Partili kardeşlerim MHP'li taklidi yapabildikleri oranda kendilerine AK Parti'de yer bulabilir hale gelmiştir.

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nu Mardin'de büyük bir konvoy karşıladı.