Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Akit TV'de katıldığı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Canlı yayın sırasında Ahmet Davutoğlu ile Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Şehir Üniversitesi ve başörtü yasakları ile ilgili ısrarlı sorulara sinirlenen Davutoğlu, Karahasanoğlu'na 'Senin dilinle beynin arasında sağlam bir ilişki var mı?' dedi.


ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDE NE OLMUŞTU?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası'nın, Şehir Üniversitesi'ne bağlı İstanbul Kartal'daki eski TEKEL arazisinin devriyle ilgili açtığı davalar zincirinde son olarak Danıştay, bedelsiz arazi devri gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Üniversitenin bu araziyi ipotek gösterip Halkbank'tan kredi almış olması nedeniyle Halkbank, Danıştay'ın kararına da dayanarak önce üniversitenin kredi teminatlarını durdurmuş sonra da tüm bankalardaki varlıklarına tedbir koymuştu. Tüm bunlar Ankara kulislerinde 'Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'e tavır' olarak adlandırılmıştı. Kurucuları arasında Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu üniversite YÖK kararı ile Marmara Üniversitesi'ne devredilmişti.

Editör: Uğur EKİNCİ