Spor Toto Süper Lig'de pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe - Beşiktaş maçının heyecanı şimdiden Türkiye'yi sardı.

Şampiyonluk yarışının kaderini belirleyecek bu karşılaşma öncesi en çok merak edilen konulardan biri hakemin kim olacağı idi.

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) Cüneyt Çakır isminde karar kıldığı gün içerisinde haber olarak yer aldı. Gerek MHK gerekse Futbol Federasyonu yönetim kurulları bu kritik görevin altından başarıyla kalkacak tek hakemin Çakır olduğu konusunda görüş birliğine vardı.

Ancak, kulislere düşen bir bilgi Futbol Federasyonu'nda bomba etkisi yarattı.

Hürriyet gazetesinden Adil Demirçubuk'un haberine göre; Cüneyt Çakır, yorgun olduğu gerekçesiyle Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde görev almak istemediği öne sürüldü.

ŞARTLI EVET

Ancak dana sonra MHK ve Çakır arasında yapılan görüşmelerde, tecrübeli hakemin görevi tek bir şartla üstlendiği öğrenildi; Arsenal - Barcelona maçında beraber görev yaptığı ekibin tamamının derbide de onunla birlikte olması... Bu şartı kabul eden MHK'nın Çakır'ı derbide düdük çalmaya ikna ettiği bildirildi.

MHK bu konudaki kararını yarın (25 Şubat Perşembe) açıklayacak.

Bilindiği üzere Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır, MHK'de profesyonel hakemlerden sorumlu isim olarak görev yapıyor. Serdar Çakır'ın telefon numarasını öğrenen bazı kişilerin kendisini arayarak tehdit ve hakaret yağdırdığı haberi dün hurriyet.com.tr'de yer almıştı.