Cüneyt Arkın, Bilal Özcan'ın 'Laf Aramızda' programına katılmış, sohbet esnasında vasiyetini açıklamıştı. Kazandığı paralarla hiç yatırım yapmadığını söyleyen Akın, "Biz paranın da şöhretin de kıymetini bilmedik. Bir dükkan bir şey yapmadık. Bilmiyorum çok uzun yaşarsam sefalet içinde kalabilirim, ölebilirim." ifadelerini kullanmıştı.

"Ya çalışacaksın ya bir yerden para gelecek. Yalnız benim bir huyum vardır babamdan kalma, '3 kuruş kazanırsan bir kuruşunu biriktireceksin' derdi. Biriktirdim."

"Ancak bir yatırım yapmadık, akıllılık yapmadık. Hazır para ne kadar dayanır ki. İyi ki biriktirmişim iyi ki. Levent'te oturduğum eve güveniyordum. Onu sattığım zaman karı koca başımızı sokacağımız bir ufak yerimiz olabilirdi."

"ANNE-BABAMIN YANINA GÖMÜN"

"Kalan parayla da yaşardık. Sit alanı ilan etmişler orayı. Yani benim evim 5 liraysa 1 liraya satamıyorsun şimdi alan da bir şey yapamaz çünkü. Yalnız bir şey var. Ben köylüyüm zorluklarla baş etmeyi severim..."

Atlara olan düşkünlüğü bilinen Cüneyt Arkın bir zamanlar katıldığı bir programda vasiyetini açıklamıştı. "Atım Hasretim'in yanına gömülmek istemiştim. Ama sonra çok yanlış anlaşılır diye korktum. Beni 'Anne babamın yanına gömün' dedim" şeklinde konuştu.

ÜNLÜLERDEN CÜNEYT ARKIN İÇİN MESAJ

Orhan Gencebay: "Hepimizin başı sağ olsun. Son derece önemli bir sanatçıydı. Büyük izler bıraktı. Allah gani gani rahmet eylesin, çok eski arkadaştık. Son zamanlarda hastaydı. Durumu iyi değil diye duyuyorduk. Sinemamızda kimsenin yapamayacağı sahneleri gerçekleştirdi."

Nebil Özgentürk: "Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye'de Cüneyt Arkın gibi ve benzeri pek çok isim gibi hiç değişmeyen ve halkın kalbine yerleşen büyük isimler vardır. Ben Cüneyt Arkın'ı Türk sinemasının ilk sekiz efsane ismi arasına koyarım. Kime sorsanız bir Cüneyt Arkın filmi anlatır.

Belgeselini de yaptım ve 15 gün boyunca insan bu tür belgesellerde ciddi araştırmalar yapıyor sadece röportajın yanı sıra. Cüneyt abiyi çok da sevdim. Çok severdim. O kadar doğal sıcacık bir insandı ki çok Memleketçi, Cumhuriyetçi o konuda hiç taviz vermeyen bir insandı.

Bir yanda halkın beğenilerini de çok düşünen fazla radikalleşmeyen, ortada giden bir siyasi yapısı olan biriydi. Ama bir yandan da halkın dertlerini sinemaya uyarlayan biriydi. Bir Cüneyt Arkın efsanesini bir daha bulamayabiliriz. Zor koşullarda halkın kalbine yerleşebilmiş ve insanların kabinde kalabilmiş insanlar biz bir ülke gibi bir insanı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu insanlar dönemine göre çok büyük bir sinema mücadelesini başlattılar."

Atilla Dorsay: "Şimdi öğrendim çok üzüldüm gerçekten. Yeşilçam bir rüyalar sinemasıydı onu kabul etmek lazım ve yakışıklı olmak güzel olmak baş faktörlerden biriydi. Bunun en büyük kanıtlarından biri de yıldız olmanın en önemli yolunun artist, yıldız gibi dergilerin açtığı yarışmalarda birinci, ikinci olmaktı o yıllarda.

Fiziksel güzelliği ile Yeşilçam'a adım atmak. O dönemde erkeklerden de Cüneyt Arkın en önemlilerinden biriydi. Boylu poslu gerçek bir yakışıklılığı olan bir insandı. Ata binmek, ok atmak bunlar onun becerebildiği şeylerdi. Çok önem verdiğim bir oyuncuydu. Bize yakındı evleri sık sık gider eşi Betül hanımla birlikte onu ve çocuklarını ziyaret ederdik. Yüreklibatur soyadını taşıyor çocukları da ve çok insani yanı da güçlü bir adamdı. Ömür boyu bağlı kaldığı eşi de ona çok destek oldu.

Arada yönetmenlik tecrübesi de vardır Vatandaş Rıza adlı bir film çekti örneğin ve onun senaryo denemesini bana yolladı tam olarak yazar mısın diye. Valla bana çok yabancı gelen bir senaryo denemesiydi bu yüzden ben kabul etmedim. Ama rahmetli Agah Özgüç o filmin senaristi olarak hep beni ilan etti ve hep öyle kaldı ve insanlar öyle bildi. Doğrusu ben de bunu bir onur bildim ve çok fazla yadsımadım. Başka denemeleri de oldu ama o aslında büyük bir star olarak kaldı."

Aydemir Akbaş: "Ne kötü bir gün, ne kötü bir haber. Ahhhh Cüneytciğim nasıl üzgünüm anlatamam. Mükemmel bir sanatçı, iyi bir aile babasıydın. Mekanın cennet olsun Nur içinde yat."

CÜNEYT ARKIN'IN ARDINDAN ÜNLÜ İSİMLERİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Vefatıyla sevenlerini yasa boğan Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın'ın ardından pek çok ünlü isim paylaşımda bulundu. İşte o paylaşımlar...