33. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda son şampiyon Fenerbahçe ile Banvit takımı karşı karşıya geldi. Sezonun ilk mücadelesini sarı-lacivertliler 75-64 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

İLK PERİYOT SONUCU

FENERBAHÇE DOĞUŞ: 19 - BANVİT: 11

Fenerbahçe Doğuş, maça 6-0'lık bir seriyle başladı. Sarı-lacivertlilerin ilk sayıları yeni transfer Jason Thompson'dan gelirken Gigi Datome ve Jan Vesely, farkı artıran isimler oldu. Banvit'in ilk sayısı ise 3 sayılık isabet kaydeden Angelo Caloiaro'dan geldi. Fenerbahçe'nin yakaladığı 8-0'lık seri sonrasında mola alan Banvit, toparlanarak ilk 7 dakika geride kalırken skoru 11-11'e getirdi. Sarı-lacivertliler James Nunnally ve Kostas Sloukas'ın bulduğu sayılarla ilk çeyreğin bitimine 30 saniye kala farkı tekrar 8 sayıya kadar taşıdı.

İKİNCİ PRİYOT SONUCU

FENERBAHÇE DOĞUŞ: 39 - BANVİT: 28

İkinci periyot, karşılıklı basketlerle geçilirken sahneye çıkan Kostas Sloukas, üst üste bulduğu sayılarla Fenerbahçe'yi 11 sayılık farka taşıdı. Banvit, 5 dakika geride kalırken farkı 4 sayıya kadar indirse de Gigi Datome, bulduğu 3 sayılık atışla farkı tekrar 7 sayıya çıkardı. Sloukas ve Vesely'nin etkili oyunuyla hücumda zorlanmayan Fenerbahçe Doğuş, ilk yarıyı 11 sayı farkla önde kapattı.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUCU

FENERBAHÇE DOĞUŞ: 60 - BANVİT: 48

Fenerbahçe, 3. çeyreğe de hızlı başlayan taraftı. Dış atışlarda doğru isimleri bulabilen sarı-lacivertliler, periyodun son 6 dakikasına gelinirken farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Banvit ise bu çeyreğin yarısında sadece 4 sayı üretebildi. Fenerbahçe'de Jason Thompson ve Ahmet Düverioğlu, bu çeyrekte 4. faullerini yaparak faul problemine girdi. Caloiaro, Banvit'e uzun süre sonra ilk sayılarını kazandıran isim oldu ve skoru çeyrek ortasında 48-34'e getirdi. Banvit'te Can Altıntığ, üst üste çaldığı toplarla sayı üreterek farkı 10 sayıya kadar indirdi. 3. periyodun son anları karşılıklı bulunan basketlerle geçildi. Banvit'te Tolga Geçim bulduğu 3 sayılık isabetle farkı 9 sayıya indirdi. Bu sayı aynı zamanda Banvit'in ilk 3 sayılık isabeti oldu. Bu çeyreğin son isabeti Datome'den geldi ve Fenerbahçe Doğuş, son periyota 12 sayı önde girdi.

DÖRDÜNCÜ ÇEYREK SONUCU

FENERBAHÇE DOĞUŞ: 75 - BANVİT: 64

Normal sürede son periyodun ilk 2 dakika sayısız geçildi. Banvit'te Tony Taylor, çeyreğin ilk isabetini kaydederken Ahmet Düverioğlu ona cevap verdi. Gigi Datome'nin bulduğu 3 sayılık isabet farkı 14'e çıkarırken Banvit Başantrenörü Filipovski mola aldı. İtalyan oyuncu bu isabetle birlikte 11. sayısını kaydetti. Fenerbahçe, normal sürenin son 3 dakikasına 13 sayı önde girdi. Vesely, serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle 16. sayısını kaydetti ve farkı 14'e çıkardı. Caloiaro, hücum süresinin son saniyesinde isabet bularak farkı 12'ye indirdi. Banvit, Caloiaro'yla bir sayı daha buldu ve farkı son 1 dakikaya girilirken tek haneye indirdi. Fenerbahçe son dakikada farkı koruyarak maçı kazanan taraf olmasını başardı!

BAKAN BAK DA İZLEDİ

Fenerbahçe Doğuş ile Banvit arasında oynanan 33. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesini, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da izledi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Doğuş ile Türkiye Kupası'nı kazanan Banvit, Ankara Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında karşı karşıya geldi.

Bakan Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile protokol tribününden karşılaşmayı takip etti.

Karşılaşmaya, sarı-lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 11 bin seyirci kapasiteli salonda taraftarların büyük çoğunluğunu Fenerbahçeliler oluşturdu. Az sayıdaki Banvitli taraftarlar da takımlarını destekledi.

Sarı-lacivertli ekip parkeye Fenerbahçe marşı eşliğinde gelirken, salonda büyük bir coşku yaşandı.

Fenerbahçeli basketbolseverler, takımı geçen sezon THY Avrupa Ligi şampiyonluğuna taşıyan Sırp antrenör Zeljko Obradovic'e büyük sevgi gösterisinde bulundu.

İLK 5'LER

Fenerbahçe Doğuş'u 2013'ten bu yana çalıştıran başantrenör Obradovic, ilk 5'te Thompson, Wanamaker, Nunnally, Vesely ve Datome'ye görev verdi.

Banvit Başantrenörü Sasa Filipovski ise takımını Thomas, Odum, Vidmar, Taylor ve Caloiaro ilk beşiyle sahaya çıkardı.