Marmaris saldırısına katılan Astsubay Selman Çankaya korkunç planı anlattı

MAK birliğinde görev yapan ve darbe girişimi kapsamında tutuklanan Astsubay Selman Çankaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasının ardından Marmaris’te kaldığı otele düzenlenen saldırının detaylarını anlattı

Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu Muharebe Arama Kurtarma (MAK) birliğinde görev yapan ve Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında tutuklanan Astsubay Selman Çankaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasının ardından Marmaris’te kaldığı otele düzenlenen hain saldırının detaylarını anlattı. MAK birliğinde görevli ders öğretmeni 26 yaşındaki Çankaya, 3 hafta önce Hava Lisan Okulu’nda bulunan Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen tarafından WhatsApp grubu kurulduğunu, 2 gün önce de Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu tarafından “Her an görev çıkabilir” diye uyarıldıklarını belirtti.

‘BİZİ AKINCILAR OLARAK DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ’

1 hafta sonraki düğünü dolayısıyla istediği izin talebinin reddedildiğini, olay günü de önce üsten çıkış izni verilmediğini, sonra ise saat 16.30’da eve gönderilmelerine rağmen kısa sürede geri çağrıldıklarını aktaran Çankaya, üzerini değiştirmek için gittiği depoda Başçavuş Kuzu, Üstçavuş Göçmen ve Üsteğmen Hasan Aslanbay’ın arkadaşlarının şahsi dolaplarındaki malzemeleri karıştırdığını, kendisine de “Çantalardan balistik kaskları toparla. Kimin olduğu önemli değil” talimatı verildiğini ileri sürdü. Çankaya, bu sırada Üstçavuş Göçmen’in, 10 takım hazırlayacaklarını söylediğine değinerek, şöyle devam etti:

“Takımın içinde balistik kask, hücum yeleği, dizlik, dirseklik, Hk416 tüfek, tüfek gece görüşü, 8 şarjör, tabanca, tabanca şarjörü yer alıyordu. Bu takımı hazırlarken diğer arkadaşlar da geldi, hep beraber hazırladık. Tüfek şarjörü 8’er adet çıkmadığından, Kaklıç depodan şarjör takviyesi yapıldı. Biz bu takımı tamam ettiğimizde, 15 takım daha hazırlamamız söylendi.”

Tutuklanan Selman Çankaya, daha sonra Binbaşı Taner Berber’in ekibi paraşüt deposuna alıp “Bir terörist elebaşını almaya gideceğiz. Angajman (çatışma) kaçınılmaz. Kendinize dikkat edin. Biz önden gidip yol açanlar olacağız. O yüzden görevimiz çok mühim. Bunu başarırsak arkamızdan gelenler çok daha rahat edecek. Bize 2 Özel Kuvvet ekibi katılacak, onlarla hareket edeceksiniz” diye konuştuğunu dile getirdi.

‘YEMİN ETTİRDİLER, KURAN’A EL BASTIRDILAR’

Harekâtı Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş’in yönettiğini, Özel Kuvvetler’den Şükrü Binbaşı’nın planladığını iddia eden Çankaya, şöyle konuştu: “Malzemelerimizi helikoptere yükleyip beklemede bulunduğumuz sırada, Gökhan Sönmezateş konuşma yapıp ‘Size doğrusunu söyleyeceğim. TSK yönetime el koymuştur. Emirlerimi şu anda Genelkurmay Karargâhı’ndan alıyorum. Tüm kuvvet komutanlarımız tutuklandı, Polis Özel Harekât, MİT, Meclis bombalandı. Yönetim şu anda TSK’nın elinde’ dedi. 1 hafta sonra düğünüm vardı, bunları düşünürken çevreme çok da dikkat etmedim. Hatta Zekeriya Kuzu’nun yanına gittim, ‘Abi bana niye söylemedin? 1 hafta sonra düğünüm var’ dedim. Bana ‘Söyleyemezdik. Yemin ettirdiler. Kuran’a el bastırdılar. Kusura bakma, hakkını helal et’ dedi.”

Çankaya, helikopterle yaklaşık 1 saat pistte beklediklerini, ardından Marmaris’e hareket ettiklerini söyledi.

ERDOĞAN’I ÖLDÜRÜP SELFIE ÇEKECEKLERMİŞ

Darbe girişimi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı oteli helikopterle basarak 2 polisi şehit eden darbeci 25 askerin yakalanması için operasyonlar dağlık alanda sürüyor. Soruşturmayı yürüten savcı, baskın sonrası yakalanan bir rütbeli askeri olay yerine yakın dağlık alana götürerek sorguladı. Silahların bulunduğu bölgeye götürülen rütbeli asker, helikopterle nasıl indiklerini, alana nasıl kaçtıklarını tek tek anlattı. Gözaltına alınan bazı askerlerin ifadesinde ise dehşet planı da ortaya çıktı. Baskına gelen askerlerin, Erdoğan’ı öldürdükten sonra selfie çekip paylaşacaklarını itiraf ettiği öğrenildi.