Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10'uncu Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün mezun olan 14'ü dost ve kardeş ülkelerden olmak üzere 193 subayımızla ordumuzu güçlendirdiğime inanıyorum.

Kuruluşundan bugüne gelişerek başarılı bir çizgide ilerleyen MSB üniversitemizin yönetimini tebrik ediyorum.

Profesyonel askeri eğitim öğretim kurumlarımız tarihimizin en alçak örgüt tarafından ele geçirilmişti. Tüm askeri eğitim öğretim kurumlarımızı tek çatı altında topladık. Hem dünyadaki örneklerine hem de ihtiyaçlara uygun, modern bir öğretim sistemi oluşturduk.

"MİLLETİN ORDUSU HALİNE GELDİ"

Birileri TSK'nın kendini toparlayamamağı beklentisiyle ellerini ovuştururken biz yeni sistemi hizmete aldık. Personel eksiğini tamamlayarak hevesleri kursaklarda bıraktık. Kahraman ordumuz sınır ötesi harekatlarıyla dimdik ayakta durduğunu ispatlamıştır.

Bu yeni dönemde sistemi ve müfredatı yenilemekle kalmadık binalardan, eğitim öğretim şartlarına kadar iyileştirme yaptık. Vesayetçilerin, FETÖ'cülerin kapalı devre sistem haline dönüştürdükleri TSK'yı tüm evlatlarımızın erişimine açtık. Milletin ordusu haline geldi.

Türkiye'nin askeri personel eğitim sistemi kendi ihtiyacını karşılama yanında dost ve kardeş ülkelerin istifadesine açıktır. 2017'den bugüne 417'si dost ve kardeş ülke personel olmak üzere 2 bin 750 subay eğitim görmüştür.

Kurmaylık eğitimini iki aşamaya getirdik. İyi eğitimli nitelikli, sadakatli, disiplinli personel yapısı ve ordumuzun karada, denizde, havada üstesinden gelmeyeceği hiçbir tehdit yoktur.

Son 6 yılda gösterdiği başarılarla dünyanın başlıca orduları arasında gelmektedir.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

DEAŞ, PKK, FETÖ, YPG gibi terör örgütleri sınırlarımıza dayandığında NATO müttefiki ülkelerin nasıl sırtlarını döndüklerini unutmadık. Terörle mücadelemiz sınır güvenliğimiz, milli çıkarlarımız bakımından bu hassasiyetlerimize uygun tavır koymamız gayet tabiidir. Üyelik için başvuru yapan ülkelerin şartlarımızı kabul etmeleri buna bağlıdır.

İsveç ve Finlandiya NATO'ya üye olmadı, üyelik daveti aldılar. Şartlarımızı yerine getirirlerse üye olurlar. Oyalama veya riyakarlık emaresi görürsek en baştaki tavrımıza geri döneceğimizden kimse şüphe etmesin. Hazırlıklarımızı tamamladığımız an yeni harekatlarla hedeflerimize ilerlemeye devam edeceğiz.

"EGE'DE TAVİZ VERMEDİK"

Yunanistan kullanılarak dikkatimizi dağıtma gayretlerinin farkındayız. Bizim hava alanlarımızı, sahalarımızı tahrik ederek üzerimize gelenlere bizler de Hava Kuvvetlerimiz başta olmak üzere gereken dersi verdi, vermeye devam edeceğiz.

Ege'deki haklarımızdan taviz vermeden Batı'daki kara, deniz, hava sınırlarımızı koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Birilerinin eteğinin altına saklanarak kabadayılığa yeltenen Yunanistan yönetimine bölgemizdeki gelişmelerden ve bir asır önceden ibret almasını tavsiye ediyoruz.

Ege'deki komşumuzun bizimle mütenasip konumda yer almadığı gerçektir. Yunanistan konusu hak ettiği yere sahiptir. Yunanistan halkının, kendileri için felaketle bitecek macera peşinde koşacak yönetimlerine demokratik yollarla cevabı vereceklerini ümit ediyorum.

"TSK'YI DÜNYANIN BİR NUMARASI HALİNE GETİRECEĞİZ"

Türkiye'nin ihtiyacı geriye değil, ileriye doğru adımlar atmaktır. TSK'yı tüm unsurlarıyla birlikte eğitimi, teknolojisiyle dünyanın bir numarası haline getirene kadar sürekli yeni adımlar atacağız.

"HER ZAMAN HER YERDE ZAFERE HAZIRIZ"

1. Dünya Savaşı'nın ardından Anadolu'yu parçalamak isteyenleri topraklarımızdan kovup yeni bir sayfa açmıştık. Tek parti faşizmiyle, darbelerle, terör örgütleriyle, tüm yol ve yöntemlerle başımızı yerden kaldırmamamız için çok çalıştılar. Bundan ordumuzda nasibini almıştır. Kısa bir süre önce EFES tatbikatı gerçekleştirdik. 39 ülke katıldı. Türkiye, küllerinden kalkan bir millet olarak her an her yerde her türlü zafere hazırdır. Bunu Azerbaycan'da Karabağ'da gösterdik."