Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Kongresi önce halka hitap etti ve "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine "Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Mersin'den söz istiyorum. Kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? 2019'a kadar her eve girmeye, her gönüle dokunmaya hazır mıyız? Geçtiğimiz 15 yılda tüm şehirlerimizde olduğu gibi Mersin'e de büyük yatırımlar yaptık. Tam 27 katrilyon Mersin'e yatırım yaptık. Dünyanın beşten büyük olduğunu bugün anlamayanlar er yada geç anlayacaklar.

Mersin'i İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra bölgesindeki merkezlerle de bağlayacak olan hızlı tren projesini hayata geçiriyoruz.

İHTİYAÇ OLDUĞUNDA ÇAĞRI YAPACAĞIM

Şu an itibariyle Afrin’de eğer komuta kademesi sefer görev emri gelsinler dedikleri zaman önce ben sonrada siz beraber yürüyeceğiz. İhtiyaç olduğunda önce ben yola çıkacağım sonra sizlere çağrı yapacağım. Zira büyük bir şeye inanıyoruz. O da şehadet. Başkalarında böyle bir şey var mı yok. Bizim inancımızda bu var. O makam Peygamber’e en yakın makam. İşte bu makama inananlar şu anda yürüyor

Biz milletimizin lafa değil icraata baktığını çok iyi biliyoruz. Sizlerin karşısına icraatlarımızla çıkmaya devam edeceğiz.

Dün bu toprakları düşmana dar eden Mersinliler bugünde aynısını yapıyorlar. Mersin'in anaları evlatlarını sadece bal ile değil aynı zaman da bayrak sevgisi, vatan sevgisiyle de yoğuruyor. Mersinin anaları sadece evlat değil aslan parçası da doğuruyor.

900 KİLOMETRE ALAN TEMİZLENDİ

Afrin'deki ilerleyişimiz devam ediyor. Etkisiz hale gelen terörist sayısı 3213 oldu. Zeytin Dalı Harekatı'nda kahramanlarımız destan yazıyor. Şu ana kadar 900 KM alan teröristlerden temizlendi.

Bizim Suriye'de tek bir amacımız var. O da sınırlarımız boyunca terör örgütünü Suriye topraklarından atmak. Onlar zannettiler biz ilerleyelim, Türkiye seyreder. Artık eski Türkiye yok. O senin dediğin Türkiye eski'de kaldı.

Terör örgütünün ve onu destekleyenlerin Suriye'de neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. Onun için de onların üzerine üzerine gidiyoruz. Ama kimse bize yanlış bakmasın. Eğer bize yanlış bakarlarsa o zaman iki parmağımız bunların iki gözünde olur.

NATO'YA SURİYE ÇAĞRISI

Ey NATO neredesin? Türkiye NATO'nun ülkesi değil mi? Bu kadar mücadele veriyoruz! Neredesin? Afganistan'da çağırdın geldik, Somali'ye Balkanlara geldik. Şimdi de ben çağırıyorum. Türkiye tehdit altında niye gelmiyorsun? Adil davranın. Sadece kuru kelamlar bizi doyurmuyor. Lafa geldi mi insan hakları konusunda ahkam kesenler, Suriye'de Irak'ta adeta gözleri görmez, kulakları duymaz hale geliyor.

Her krizin içinde yeni fırsatlar da vardır, unutmayın. Her imtihan aynı zamanda bir imkandır.