2017 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla hakkında 4 yıl hapis istemiyle dava açılan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları şikayetlerini geri çektiklerini açıkladı.

BERAAT ETTİ

Pazike Anne çıktığı ilk duruşmada beraat etti. Haberi duyuran avukat Uğur Poyraz 'Pakize Ana cumhurbaşkanına hakaret suçundan ilk celsede beraat etti ama aslında Türk Milleti'nin vicdanında çoktan beraat etmişti. Duruşmaya gelen, davaya destek veren herkese teşekkür ederim.' dedi.

MERAL AKŞENER KARŞILADI

Adliyeye gelişinde Pakize Anne'yi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener karşıladı.

'SUSTURMAK İSTİYORLAR SUSMAYACAĞIM'

Pakize Anne duruşmanın ardından adliye önünde kısa bir açıklama yaptı. Kendisine destek verenlere teşekkür eden Pazike Akbaba 'Susturmak istiyorlar. Susmayacağım. Daha çok konuşacağım' dedi.

PAKİZE AKBABA NE DEMİŞTİ?

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, 5 Aralık 2017 tarihinde CHP tarafından düzenlenen Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması'nda kürsüden yaptığı konuşmada 'Herkes haddini bilsin. Şimdi PKK bitti, FETÖ çıktı piyasaya. FETÖ Meclis'tedir önce Meclis'i temizle Meclis'i. Ben şehit verdim, saçımı süpürge ettim. Hepsi Atatürkçü, vatanını, milletini seven çocuklar yetiştirdim. Çocuklarımdan birisini askere yolladık. Ne yazık ki, hain bir kurşunla şehit oldu. 'Analar ağlamayacak' dediler… Niçin şehit geliyor? Gücünüz yetmiyorsa bırakın o görevi' demiş ve iktidarın PKK ve FETÖ mücadelesini sert sözlerle eleştirmişti.