Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Medeniyet Şurası’nda önemli mesajlar verdi, sünnet tartışmalarıyla bir neslin ifsad edildiğine dikkat çekti

CİDDİ MANADA ÜZÜNTÜ SEBEBİ

“Şu anda birçok insanlar çıktı, türedi. Bu türedi tipler sünneti ciddi manada tartışır hale geldiler. Bu tartışmaların özellikle ülkemizde yapılması, bizler için ciddi manada bir üzüntü sebebidir. Şunu açık, net söylemek zorundayım. Hoca olmak, ahkam kesmek yetkisini kimseye vermiyor ve dolayısıyla Sevgili Peygamberimizin sünnetini tartışma yetkisini de onlara vermiyor. Bu tartışmaları açmak, aslında bir neslin ifsadı anlamınadır. Ve bu nesli ifsat etme hakkını da kimse onlara vermemiştir.”

AMERİKA’DA BİR SIKINTI VAR

"Sayın Trump, medeniyet olayını şekil olarak değerlendiren bir tipolojidir. Bizim anlayışımızda biz farklı düşünce insanlarına kapıları kapatmadık ama şu anda eğer Amerika'da Müslümanlar oradan kovulmanın hesapları içerisine mahkum edilmişse Amerika'da bir sıkıntı var demektir. Önce Trump'ın bunu masaya yatırması lazım. Bizim hedefimizde insan, yaratılmışların en şereflisidir. Fakat görüyorum ki Amerika'da durum böyle değil ve şu andaki gidiş orada sıkıntı yaratır."

HRİSTİYAN TERÖRİST NİYE DEMİYORSUN

“İslamofobiya sürekli tahrik ediliyor. Amerika'da Sayın Trump bakıyorsunuz Müslümanlara 'terörist' ifadesini kullanıyor. 'Bak böyle bir şey yok' dediğimizde de savunamıyor. Hadi buyur Myammar'da bazı Budistler terörist olarak Rohingya Müslümanlarını öldürdüler. Peki Budistler ile ilgili aynı şeyi söyleyebiliyorlar mı? Yok, niye? Onlar yoga yapıyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Hristiyan teröristler için böyle bir şey söylüyorlar mı? Yahudi teröristler için böyle bir şey söylüyorlar mı?”

YÜZLERİNDEKİ MAKYAJ DÖKÜLÜYOR

"Sömürgecilik üzerine kurulan, insanları görünmez zincirlerle köleleştiren, sınırsız tüketime dayalı, insanı metalaştıran bir düzenin ilanihaye devam etmesi düşünülemez. Dün sanayileşme adına kurdukları sömürge düzenini bugün demokrasi adına sürdürenlerin yüzlerindeki makyaj dökülüyor. bHalbuki İslam medeniyeti, köklerinin derinliği ve beslendiği kaynaklar itibarıyla ilelebet ayakta kalacak bir medeniyettir. Tüm saldırılara rağmen medeniyetimizin çelik çekirdeği sağlamdır."

AMERİKAN TİYATROSU

Silah desteği verdiği terör örgütü PKK’ya, DEAŞ’tan aldığı Rakka’yı teslim eden ABD, teröristbaşı Öcalan’lı kutlama fotoğraflarının ardından komik açıklamalarla durumu kotarmaya çalışıyor

‘ÖCALAN POSTERİNİ KINIYORUZ’

Önce Pentagon’dan art arda açıklamalar geldi. Sözcü Adrian Rankine Galloway, "PKK'yı bölgede istikrarsızlaştırıcı bir aktör olarak görüyoruz. PKK kurucusu Abdullah Öcalan'ın posterinin Rakka'nın kurtuluşunda açılmasını kınıyoruz" dedi. DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Rakka'da Öcalan'ın posterlerinin sergilenmesini onaylamadıklarını söyledi.

‘SAYGI DUYMAYA DEĞMEZ’

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Rakka'da posterleri açılan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için "Saygı görmeye değer bir şahsiyet değil" ifadelerini kullandı. ABD hükümetinin terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın artırılmasında Türkiye ile yakın çalışmakta olduğu kaydedilen açıklamada "PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür" denildi.