Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Alimlerin ve ariflerin şehri Trabzon. Ülkemize nice değerler kazandırmış Trabzon. Bizim dermanımız Trabzon'dur, Karadeniz'dir. Türkiye'dir. Buradan sizler aracılığı ile Trabzon'daki tüm kardeşlerimi selamlıyorum. Artık Ramazan-ı Şerif'te son iki gündeyiz. Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ederim.

BUNLAR SİYASETİ REZİL ETTİLER, MAHVETTİLER

Trabzonlu adamın hasını iyi bilir, siyasetçinin hasını da iyi bilir. Kim memlekete hizmet etmiş Trabzonlu bunu çok iyi bilir. Biz Trabzon'un karşısına Cumhur ittifakı ile geliyoruz. Peki onlar kimle geliyor? Yanlarında kimler var? Bunlar siyaseti rezil ettiler, mahvettiler. Bunlar milletin oyunu siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak kadar demokrasiyi kirlettiler. Peki Trabzon milli iradeye nasıl sahip çıkılacak gösterecekk mi? Trabzon tercihini bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor mu?

SEÇİMLERE ÜLKÜCÜLER VE MERHUM YAZICIOĞLU'NUN MİRASI BBP İLE GİRİYORUZ

Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti'yi destekliyor muyuz? Seçimlere ülkücüler ve merhum Yazıcıoğlu'nun mirası BBP ile giriyoruz. Trabzon, vakit Trabzon vakti, vakit Türkiye vakti diyor muyuz? İnşallah sizlerin desteği ile irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Kardeşlerim biz hizmet siyaseti derken bunun sadece lafını etmiyoruz. Yaptığımız projelerle ülkemizi 2023'e hazırlıyoruz.

''KİMSE BU OYUNA GELMESİN''

Bazıları alavere dalavere yapıyor kimse bu oyuna gelmesin. Son 16 yılda Trabzon'a 28 katrilyon yatırım yaptık. Trabzon demek futbol demekse Trabzon'a 41 bin seyirci kapasiteli Şenol Güneş Stadı'nı kazandırdık mı? Biz söz veririz yaparız. Hüseyin Avni Aker Akçaabat ne olacak? Tabii ki Millet Bahçeli olacak. Ham hazırlık yaptım. İçinde müzesi de millet kıraathanesi de var. Trabzon'a en yakışanını yapacağız. Millet kıraathanesi aynı şekilde. Fakat bu ana muhalefet kıraathane ifademden hala bir şey anlamadı. Kıraathane deyince bunlar kumarhane anlıyor ya. Kıraat okumaktır Bay Kemal. Ben biraz bilirim Arapçayı. Bay Muharrem kıraathane okuma evi yeri demek. Millet olunca milletin okuma evi okuma yeri. Bundan sonra gençlerimizi biz okuma kültürüne adapte edeceğiz.''

KIRAATHANEDEN BUNLAR KUMARHANE ANLIYOR

Bu muhalefet benim kıraathane lafımdan bir şey anlamadı. Kıraathaneden bunlar kumarhane anlıyor. Kıraathane okuma evi demek. Millet olunca milletin okuma yeri demek. Bundan sonra gençlerimizi biz medeniyetimizin asli unsuru olan okuma kültürüne adapte edeceğiz. Ben kek diyorum bunlar keklik anlıyor. Çocuklarımız elden gidiyor ya, onları kurtarmak için bu tür millet kıraathaneleri yapacağız. Yakışır değil mi? Trabzon'a da yakışır. İnşallah öğrencilerimiz başarıdan başarıya yürüsünler. Sağlıkta biri 400 yataklı, 16'sı hastaneden oluşan 45 sağlık tesisi yaptık. 5 adet sağlık tesisinin çalışmaları devam ediyoruz. Trabzon'a yeni şehir hastanesi kazandırıyoruz.

HASTANELER, KÖPRÜLER NE İLE YAPILIYOR?

Bunlar büyümeden anlamıyor, şuanda Türkiye, Hindistan'dan sonra G-20 ülkeri arasında 2.sırada. Bay Kemal diyor ki bu büyümeden sizin cebinize bir şey girdi mi diyor? Hastaneler, köprüler ne ile yapılıyor? Kasası büyüyen milli bütçeden yapılıyor. 16 senedir biz kaynakları öyle çeşitlendirdik ki öyle buralara geldik. Trabzon'a 16 yolda 140 km bölünmüş yol yaptık. İşte bu büyüyen Türkiye'nin alameti

FINDIKLA İLGİLİ BİR ÇÖZÜM BULACAĞIZ

Trabzon'da çiftçiye 1,7 katrilyon destek verdik. Bay Kemal ne diyor, çiftçi aç diyor. Trabzon'a bir teknokent kurduk. Seçimin ardından fındıkla ilgili üreticilerimizi mağdur etmeyecek bir çözüm bulacağız. Trabzon, 24 Haziran'da tercihimizi bir kez daha milli iradeden yana kullanıyor muyuz? Hanım kardeşlerim 24 Haziran'a kadar gece gündüz çalışıyor muyuz?

''GENÇLERİMİZE YENİ BİR MÜJDEMİZ VAR''

Erdoğan, "Gençlerimize yeni bir müjdemiz var. Önümüzdeki dönemde her yıl, 100 bin gencimize eğitimlerini sürdürdükleri şehirde yaz tatilinde 3 aylık dönemde asgari ücret karşılığında sosyal çalışma imkanı getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Trabzonlu adamın hasını iyi bilir. Trabzonlu siyasetçinin hasını da iyi bilir. Kim bu ülkeye hizmet etmiş kim lafla kendisini oyalıyor Trabzon bunu çok iyi bilir. Biz Trabzon'un karşısına 'Cumhur İttifakı' ile geliyoruz peki onlar kiminle karşınıza geliyor? Arkalarında önlerinde kimler var? 15 tane milletvekilini bir yere gönderdiler. Bunlar siyaseti rezil ettiler. Bunlar milletin oyunu, milli iradeyi, siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak kadar demokrasiye ihanet içindeler.

"OVİT TÜNELİ'Nİ BUGÜN AÇIYORUZ"

20 adet yol projemiz devam ediyor. Bunların tamamı 2 yılda tamamlanacak. Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan Zigana’yı aşılmaz olmaktan çıkarıyoruz. Tüneli önümüzdeki sene açıyor, mesafeyi 10 km düşürüyoruz. Ovit Tüneli ve bağlantı yollarını bugün açıyoruz.

"BİRİNİN SÖYLEDİĞİNİ ÖTEKİ YALANLIYOR"

Birileri meydan meydan gezip turist sayısını şu kadar arttıracağız diyor mu? Peki aynı kişiler havalimanı inşaatlarına karşı çıkıyor mu? Yollar, köprüler yapılmasına karşı çıkıyor mu? Bu nasıl iş, ülkeye gelen turistleri dağlardan bayırlardan atla, eşekle mi taşıyacaksınız? Ülkeye gelen turistleri sokakta mı yatıracaksınız? Bunlar şaşkın, bunlar öylesine şaşkın ki birinin söylediğini öteki yalanlıyor. Biz latife olsun diye bir şey söylüyoruz, peşine düşüp meydan meydan geziyorlar. Bunlar yıkım ekibi. Trabzon, Türkiye’nin başına kara bulut gibi çöken bu yıkım ekibinin gölgesini 24 Haziran’da dağıtıyor muyuz?

Biz kırtasiye dükkanlarının önünde bir hafta beklediğimiz günleri biliriz. Üst sınıflardaki abilerimizden teksir kağıtlarını bile para verip alamazdık. Şimdi kitaplarımızı ücretsiz alıyor muyuz? Bunları yapan biziz. Ben 75 kişilik sınıfta okudum. Şimdi 35 kişinin üstünde sınıf kalmadı. Bay Muharrem öğretmenlik yaptım diyor. O dönemden haberin yok mu? Dürüst ol. Geçmişte üniversitelerde gençleri birbirine kırdırmaktan başka ne yapmış bu CHP zihniyeti.

"NE DEMEK CUMHURBAŞKANI ADAYI YA BIRAK"

İşte buyrun adaylığı açıklandı beyefendi Edirne’deki terör örgütlerinin desteğindeki bir kişiyi gidip ziyaret etti. Trabzon’da ya bunlara oy çıkar mı? Bunlar öyle ki 7 Haziran seçiminden sonra benim Kürt kardeşlerimi sokağa çağırıyor. Orada 53 Kürt kardeşimiz öldürüldü mü? Öldürenler kimdi yine Kürtler değil mi?

Ama suç onların mıydı? Suç şu anda aday olan kişinin davetiydi. Onlar davet ettiler ve 53 Kürt kardeşimiz orada öldürüldü. 15 yaşında Yasin Börü kardeşimiz orada öldürüldü. Söylediği laf şu, ‘Cumhurbaşkanı adayı ya, bırak.’ Ne demek cumhurbaşkanı adayı ya bırak. Cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olması lazım. Bana göre bu yanlış bir gelişme. Tutukluluğun nedeni çok önemli. Trabzon’un 24 Haziran’da bunlara gereken dersi vereceğine inanıyorum.