Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye silah hibe etmesine tepki gösterdi. Erdoğan, Türk polis teşkilatının kullandığı Sig Sauer silahı için alınan kararı da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sig Sauer silahın artık kullanılmayacağını ve yerine yerli silahın tercih edileceğini duyurdu. Sig Sauer'i ilk bırakan Cumhurbaşkanlığı korumaları oldu. Sig Sauer silahları kullanan Cumhurbaşkanlığı korumaları o silahı bıraktı.

Bundan böyle, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan polis memuru ve özel harekatçılar Yavuz16 adı verilen yerli silahları ve Milli Piyade Tüfeği olarak bilinen MPT-76 tüfekleri kullanacak.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Bundan sonra artık Sayın Bakana da burada söylüyorum, SIG Sauer diye bir silah bizim polis teşkilatımız kullanmayacaktır, kullanmamalı. Artık biz kendi ülkemizin silahlarını kullanmak suretiyle bu adımları atacağız. Biz artık bu tabancaları veya bunun daha uzun mesafelisini ülkemizde yapıyoruz ve bundan dolayı da kendi silahlarımızı kullanmak suretiyle polis teşkilatımızı daha diri, daha sağlam ayakta tutacağız. Çünkü onlardan almaya devam ettiğimiz sürece bize tembellik geliyor. Gerek yok."

Sig Sauer P229 model silahların aynı zamanda birçok alt serisi bulunuyor. Silahların fiyatları ise 3 bin 850 ile 6 bin dolar arasında değişiyor.