Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'deki operasyonun büyük ölçüde neticelendiğini açıkladı, “Afrin konusu var önümüzde. Buralardan taviz veremeyiz. İsabetli bir yolda yürüyoruz" dedi.

Erken seçim iddialarına cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İddiayı kim öne sürüyorsa ispatla mükelleftir. Yok öyle bir şey, bizden öyle bir şey duydunuz mu?” dedi. İstanbul’da referandumda “hayır” çıkan ilçelerde değişiklik olabileceği yönündeki iddiaya da cevap veren Erdoğan, “Bunların hepsi gelişmelere göre atılacak adımlardır. Şu anda öyle bir şey yok, ama olmaz diye bir şey de yok. Bütün mesele başarıya kilitlenmektir, başarı için ne gerekiyorsa yaparız” diye konuştu.

'İDLİB BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAM'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "İdlib'deki operasyon büyük ölçüde neticelendi. Önümüzde Afrin var, daha önceden söyledim, bir gece ansızın vurabiliriz. Böyle bir ortamda sırtımız sıvazlansaydı bizi yere göğe koyamaz hale getirselerdi o zaman düşünmemiz gerekirdi. Demek ki isabetli bir yolda yürüyoruz" dedi. ABD'nin terör örgütü PKK'ya silah yardımına ilişkin, "3 bin 500'ü aşkın TIR bölgeye silah taşıyor. Bu silahlar DEAŞ'a karşı mı kullanıldı, bunların nerede kullanıldığını biliyoruz. Stratejik ortağımız ABD, görüşmemize rağmen terör örgütü PKK'nın düşük çocuğu olan PYD/YPG ile Rakka operasyonunu yapıyor. PKK değil diyorlar, bölücü terör örgütünün posterlerinin Rakka'da asılmasını ne ile izah edeceksin. Her terörist için bir TIR silah gönderdikleri yalanına bizi inandırmaya çalışacak kadar pişkinler. Rakak'da suçüstü yakalanınca terörist başı saygı göstermeye değer değil diyerek kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar" dedi.

'CHP'NİN MİADI ARTIK DOLDU'

Erdoğan, müftülere nikah yetkisini eleştiren CHP'ye yönelik ise, "Anayasa Mahkemesi'ni olur olmaz sebepler de CHP'nin ihtisas alanına dönüştü. Haklarıdır ama bu meseleyi tartışma biçimlerine asla saygı duymadık, duymayacağız. Konuyu çocuk gelinlerden, çokeşliliğe kadar hakikete aykırı yere çekenleri milletimize teşhir etmek boynumuzun borcudur. Laiklik bizim de kabul ettiğimiz ve uygulanması gerektiğine inandığımız bir kavramdır. Olur olmaz her konuyu laiklik üzerinden eleştiren, hizaya sokmaya çalışan CHP anlayışının miadı artık dolmuştur" ifadesini kullandı.