Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eskiden gençlerin tarihle bağlarının kopartılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Anlı şanlı tarihimizi müfredatımıza geçireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki 19 Mayıs buluşmasında konuştu. "Bir ülkeyi yenmenin yolu tarihleriyle olan ilişkilerini kesmekten geçer" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan. İzim tarihle bağlarımızı kopardılar. Bize öyle bir tarih okuttular ki, biz hep mağlubiyetlerle, ilkelliklerle geçmişi olan bir tarih okuduk." dedi. Erdoğan gençlere güvenmeyenler olduğunu kendisininse, "Gençlerden ümitli" olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımızda gençlere hak ettikleri yerleri vermeye kararlıyız. Bu düzenlemeleri gençlerimize ihsan değil haklarının gecikmiş teslimi olarak görüyoruz. " dedi.

'DEVRİMLERİ SİZ YAPACAKSINIZ'

Siyasetçilerin görevi gençliğe ufuk vermek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Seçilme yaşını ilk etapta 25'e indirdik, sonra da 18'e indiriyoruz. Birileri 'çoluk çocuğa mı bırakacağız' dedi. Biz siyasetçilere düşen gençliğine ufuk vermektir. Şimdi bundan sonrası size ait. Ona göre. Artık reformları siz yapacaksınız. Devrimleri siz yapacaksınız. Ve bu devrimleri yapmak suretiyle Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Bakın darbe demiyorum. Devrim diyorum, reform diyorum. Biz reformlarla, devrimlerle uğraşacağız. Bizim yaptığımız batının dediği gibi sessiz devrimdir.

'SAMSUN'A SOKMAZLAR'

Erdoğan şöyle konuştu: Gazi Mustafa Kemal 38 yaşında genç bir yaşta mücadeleyi başlattık. Mustafa Kemal Samsun'dan çıkıyordu. Birileri Samsun'dan çıkıp İzmir'den denize dökmeye kalkıyor. İstiklal mücadelesi için çıkmıyor. Adamı Samsun'a sokmazlar. Ben karşımda Anadolu kıtası büyüklüğünde bir dava taşını gediğine koyacak bir gençlik gördüm, görüyorum. Siyasete başladığım günden bu yana beni hiç mahcup etmeyen gençlerimizin güvenimizi boşa çıkarmayacağından ümitliyim."

'ER YA DA GEÇ BU İŞİ BAŞARACAĞIZ'

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan, "Şu ana kadar 60'a yakın mağarayı uçaklarımız vurdular. Vurulan yerler de komandolarımız tarafından temizleniyor. Terör mücadelesini er veya geç sona erdireceğiz, bu işi başaracağız. Nasıl burdakileri inlerine kadar kovalıyorsak, 15 Temmuz'un ardından Yunan'a ve başka yerlere kaçanları kovalayacağız." ifadesini kullandı.