Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkelerinde seçim yaklaşırken Türkiye düşmanlığına yönelik söylemlerini artıran Alman siyasetçilere sert çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde Almanya ile tırmanan gerileme ilişkin "Almanya'nın Türkiye karşıtlığını kendi seçimlerinin ana teması haline getirmiş olmasından rahatsız olduğumuzu ifade etmek isterim. Gece gündüz Türkiye ile partimle şahsımla yatıp kalkan siyaset tarzının AB ülkelerine kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Gün ola harman ola bu şahıslar benim yüzüme nasıl bakacak? Ya ben sırtımı dönüp geçeceğim ya onlar sırtını dönüp geçecek. Yatıyorlar kalkıyorlar Türkiye, Erdoğan. Seçiminizi yapın kim kazanırsa kazansın bizi ilgilendirmiyor. Almanya'daki vatandaşlarıma şunu söylüyorum aman ha oyunuzu kullanırken Türkiye düşmanlarına oy vermeyin diyorum" çağrısında bulundu.

'MERTÇE SÖYLEYİN VE GEREĞİNİ YAPIN'

AB'ye de seslenen Erdoğan, "AB organlarından ve Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye karşı olan politikalarında sahici ve samimi olmalarını istiyoruz. Neymiş, Türkiye'nin AB üyeliğine karşıymışlar, engelleyeceklermiş filan falan seçimden sonra müracaatı yapıp. AB'den de sesler gelmeye başladı. Ne diyorlar? 'Belirleyici olan Almanya değil, bu bir birliktir, dolayısıyla karar beraber alınır.' Hayırlı olsun ya bir an önce alın şu kararı. Kendilerine şunu söylüyorum şayet Türkiye'nin AB ile olan mevcut ilişkisine bile tahammül edemiyorsanız çıkın bunu mertçe söyleyin ve gereğini yapın'' dedi.

'ARAKAN BİZİM İÇİN DUA ETTİ'

Erdoğan, Arakanlı Müslümanların sıkıntılarına ilişkin ise şöyle konuştu: "1. Dünya Savaşı ve İstiklal Harbimiz döneminde Arakan Müslümanları bizim zaferimiz için dua etmişlerdir. Esir kamplarındaki askerlerimiz bölge halklarıyla çok iyi münasebetler kurmuştur. Arakan bizin için meçhul bir yer hiçbir ilgimizin olmadığı coğrafya değildir. Arakan'daki sıkıntının uzun geçmişi olan sürekli kaşınan meselelerden kaynaklandığını biliyoruz"

'AYAK UYDURAMAYANI KENARA KOYACAĞIZ'

Teşkilatı bir kez daha uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teknokratıyla, bürokratıyla bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa, başta bakan arkadaşlarım olmak üzere, bunların hepsini kenara koymamız lazım. Bu yürüyüşe ayak uyduramıyor mu, kenara koyacağız. Bu millete hizmette laubalilik mi yapıyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette kalkıp da afedersiniz her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmaya mecburuz" dedi