Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifine göre, Erdoğan'ın maaşının 141 bin TL'ye yükseleceği gündeme gelmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Erdoğan'ın maaşına ek bütçede zam getirilmesine tepkilerin oluşması üzerine konuştu.

"BÖYLE BİR TALEBİ OLMADI, YANSITILMAK ZORUNDA KALINDI"

Ünal, "Konu Cumhurbaşkanı'mızın ödeneğinin artırılması değil. Cumhurbaşkanımızın böyle bir talebi olmadı. Emekli maaşlarının endeksli olmasından dolayı eski Cumhurbaşkanları ve milletvekillerinin emekli maaşlarına yansıtılmak zorunda kalındı" ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU MAAŞINDAKİ ARTIŞI AÇIKLASIN'

Ünal, maaş konusunda Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu açıklasın kendi maaşında ne kadar artış olmuş? Neden Cumhurbaşkanımız kendisini düşünüyor gibi bir algı oluşturuyorlar? Art niyetli ve çirkin bir açıklama. Bunu kendileri de biliyor. İYİ Partili, CHP'liler ile bu konu konuşuldu. Emekli maaşlarını Cumhurbaşkanımızın bütçesine endeksli olmaktan çıkaralım. Buyursunlar, buradan çağrı yapıyorum."

NE OLMUŞTU?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis Başkanlığı'na sunduğu ek bütçeyle kendi maaşına yüzde 40,4 oranında zam istediğini duyurmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ek bütçe teklifiyle maaşına zam isteyen Erdoğan'a tepki göstererek 'Perişan vaziyette galiba geçinemiyor' ifadelerini kullanmıştı.