Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Dün, analar babalar, "Ya şehit ol, ya gazi" deyip, Çanakkale'ye gönderiyorlardı. Bugün, terör örgütlerine karşı Suriye'ye gönderiyorlar. Türk milleti böyle bir millet. Bu milletin önünde kim durabilir? Şehadeti göze alan insanların elde edemeyeceği hiç bir başarı yoktur. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Milletimiz cesaretini 15 Temmuz'da tanklara tüfeklere "Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın" diyerek gösterdi.

BU SİSTEM YERLİDİR

16 Nisan'da oylanacak yeni anayasa ile Türkiye yönetim sistemini değiştiriyor. Darbelerin, krizlerin, kaosların sebebi olan mevcut sistem yerine dünyanın en gelişmiş ülkelerinin kullandığı sisteme geçiyoruz. Bunun adını Cumhurbaşkanlığı sistemi olarak koyduk ve milletimizin önüne getirdik. Bu sistem çeviri değil, yerlidir. Bu anayasa değişikliği ülkemiz için tarihi bir fırsat.. Kendisini yerli ve millin olarak gören herkes bu anayasa değişikliğini sahiplenmelidir.

İLK DEĞİL AMA SON DEVLETİMİZ

Bundan 102 yıl önce Mehmetçik Çanakkale'de çarpışırken yine birileri bu savaşa ne gerek var diyordu. Bugün Suriye'de, Irak'ta ne işimiz var diyenler gibi o zamanlar da milletimizin verdiği mücadeleyi sorguluyorlardı. Ama ülkemiz Çanakkale Savaşını da Kurtuluş Savaşını da kazandı ve kendisine yeni bir devlet kurdu. Türkiye Cumhuriyeti bizim ilk değil ama son devletimizdir. Osmanlı da bizimdir, Selçuklu da bizimdir.Devleti yaşatmanın yolu insanı yaşatmaktan insanı yaşatmanın yolu da kendisini güven içinde hissetmesinden geçiyor.

O TERÖRİSTLERİ ÇUKURA GÖMDÜK

Milletimizin geleceği adına attığımız her adım bugüne kadar vesayet odakları ve terör örgütleri tarafından sabote edilmeye çalışıldı.Bakınız sadece 1991 yılından bu yana kesintisi bir istikrar dönemi yaşasaydık, şu anki durumumuzun iki kat üstünde olacaktır. Eğer şu andaki istikrar ve güveni yakalasaydık kişi başı gelir 22 bin dolar olacaktı. 2007 yılını hatırlayın Türkiye büyürken birden karşımıza engel çıkardılar. Bize cumhurbaşkanı seçtirmek istemediler. 367 bahanesiyle meclisi kilitlediler. Bizde çözümü millete gitmekte bulduk. O dönemde başında olduğum partiye kapatma davası açtılar. 17-25 saldırısını milletimizin desteğiyle bertaraf ettik. Bu kez terör örgütlerini devreye soktular. Vatandaşlarımın yaşam hürriyetlerini ellerinden aldılar. Güvenlik güçlerimiz o teröristleri o çukurlara gömdü.

YAZIKLAR OLSUN SİZE! AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE

AK Parti ve MHP bu konuda müşterek hareket etme kararı aldı. meclis üstüne düşeni yaptı. Şimdi sıra milletimizde. Baktık ki terör örgütlerinin hepsi bir olmuş ve bu sisteme karşı çıkıyor. Ana muhalefet de karşı çıkıyor. Hollanda benim bakanımı Hollanda'ya sokmuyor, atlarını itlerini benim vatandaşlarımızın üstüne salıyor. Almanya Başbakanı onun yanında yer aldığını söylüyor. yazıklar olsun size. Bunların birbirinden farkı yok. Al birini vur ötekine. Ne yaparsanız yapın bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz.

TÜRK MİLLETİNİN DİRİLİŞİ KAÇINILMAZ

16 Nisan'da benim milletim en güzel cevabı sandıklarda demokratik bir şekilde verecektir. Biliniz ki Cumhurbaşkanınız her zaman dik durdu ve öyle durmaya devam edecektir. Evet diyenlere kapılarını kapatıp hayır diyenlere açtılar. Eğer böyle giderseniz bunun karşılığını göreceksiniz. Referandumdan size ne! Onlar bu değişiminin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar. Onlar istese de istemese de Türk milletinin dirilişi kaçınılmazdır.

İDAM CEZASI İÇİN GEREĞİ YAPILACAK

15 Temmuz'da kanlı bir darbe girişimiyle hedeflerine ulaşmaya çalıştılar. Bu milleti kaçar sandılar. Ellerini kollarını sallayarak ülkeyi teslim alacaklar sandılar. Milletimiz o gece FETÖ ihanet çetesi mensuplarını derdest etti. Şimdi hepsi mahkemelerde. Her şeyi inkar ediyorlar. İstedikleri kadar inkar etsinler. Ortada 2193 gazimiz, 249 şehidimiz, işgal edilmek istenen bir devlet var. O gece dökülen kanın sorumlusu, silah arkadaşlarına kurşun sıkan kim? O katiller ve destekçileri hak ettikleri cezayı alacaklar. Merak etmeyin, 16 nisan'dan sonra parlamento inşallah onlarla ilgili idam talebinizin de gereğini yapacaktır. George, Hans ne diyecek? Bunların hiçbirisi bizi ilgilendirmez. Halk ne diyecek, hak ne diyecek bizi bu ilgilendirir.

YARASALAR İSTEMİYOR DİYE GÜNEŞ DOĞMAKTAN VAZGEÇMEZ

16 Nisan'da benim milletim en güzel cevabı sandıklarda demokratik bir şekilde verecektir. Biliniz ki Cumhurbaşkanınız her zaman dik durdu ve öyle durmaya devam edecektir. Evet diyenlere kapılarını kapatıp hayır diyenlere açtılar. Eğer böyle giderseniz bunun karşılığını göreceksiniz. Referandumdan size ne! Onlar bu değişiminin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar. Onlar istese de istemese de Türk milletinin dirilişi kaçınılmazdır Türkiye'deki halk oylamasının ne anlama geldiğini onlar çok iyi biliyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi her alanda yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını biliyorlar. Yarasalar istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmez.