Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul operasyonu hakkında, "Türkiye'nin olmadığı bir operasyonda doğabilecek neticelerden sorumlu değiliz. Operasyonda da masada da olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İşte şimdi Musul'a operasyonlar başladı. Kendilerine söyledik. Şu anda Genelkurmay Başkanım Amerika'da. Muhatabıyla görüşmelerini yaptı. Bir saat kadar önce tekrar kendisiyle Amerika'dan görüştük ve ne gibi adımlar atıyoruz, bunları konuştuk. Ve kendilerine aynısını söyledik. Bakın, Türkiye'nin olmadığı bir operasyondan kusura bakmayın doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Biz operasyonunda da olacağız, biz masada da olacağız. Bunun dışında kalmamız mümkün değil. Çünkü burada bizim için bir tarih yatıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde konuştu.

"EMİRLERİ HUKUKTAN DEĞİL BİR ÖRGÜTTEN ALAN KİŞİLER ADALETİ TESİS EDEMEZ"

Emirleri hukuktan değil bir örgütten alan kişilerin adaleti tesis edemeyeceğini söyleyen Erdoğan şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emirleri hukuktan değil bir örgütten alan, vicdanını bu örgütün elebaşının talimatlarına göre şekillendiren kişilerin adaleti tesis etmesi mümkün değildir. Türkiye, bu örgüt mensuplarının yol açtığı yargı faciaları sebebiyle çok sıkıntılı dönemler geçirdi. Bir dönem adalet müessesesine yönelik güven duygusu erozyona uğradı. Milletimizin gönlünde yara, milletimizin gönlünde adeta felç meydana getiren adalet anlayışını düzeltebilmek için önce bu felaketlere sebep olanların hak ettikleri şekilde cezalandırılması şarttır." dedi.

"ATTIĞIMIZ HER ADIM ANAYASAMIZA, YASALARIMIZA UYGUNDUR"

FETÖ ile mücadelede atılan adımların yasalara uygun olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şözlerini şöyle sürdürdü:

"17-25 Aralık'ta kendisi bir darbe teşebbüsünün aracı olan yargı, bu defa darbe karşısında en hızlı ve en etkin tepki veren kurum olarak karşımıza çıktı. Çünkü bu süreçte yapılan düzenlemeler sayesinde yargı, FETÖ terör örgütünün güdümünden çıkıp milletin yargısı haline dönüşmüştür. Bu çok önemliydi. Bugün de aynı terör örgütünün ordudan yargıya kadar tüm kurumlarımızdaki mensuplarını hukuk devletinden taviz vermeden kararlı bir şekilde devletten uzaklaştırıyoruz. Attığımız her adım anayasamıza, yasalarımıza uygundur."

"KUSURA BAKMAYIN TERÖR TEHDİDİ ALTINDAYSAK GİDERİZ"

Suriye sınırındaki terör tehdidi durumunu hatırlatan Erdoğan şunları kaydetti:

"Bizim Suriye'ye olan sınırımız 911 kilometredir. Fakat Suriye ile yakından uzaktan alakası olmayanların Suriye'ye girmesi hak, bize gelince, 'Sizi katil Esed çağırmadı ki nasıl oraya gidersiniz?' diyorlar. Kusura bakmayın gideriz. Çünkü eğer biz terör tehdidi altındaysak eğer bizi o ülke havan toplarıyla, roketlerle tehdit ediyorsa gideriz. Bunun hukukta zaten tabirlerini siz daha iyi bilirsiniz. Nefsi müdafaa mı dersiniz ne derseniz deyin. Ve girdik."