Bölge gençlerini sanat, spor ve eğlenceyle buluşturmanın amaçlandığı, Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali kapsamında "Şöhretler Karması" maçı yapılacak. Karşılaşma öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır Stadı açılışında konuştu ve ardından sahaya inerek forma giydi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Diyarbakır Gençlik Festivali'nin bölgemiz, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, Diyarbakır Valiliğimizi, Okçular Vakfımızı tebrik ediyorum.

Mayıs ayında İstanbul'da gerçekleştirilen gençlik festivalinin Ekim ayında Diyarbakır'da tekrarlanıyor olmasını anlamlı bir tercih olarak görüyorum. sanat, kültür, eğlence ve daha çok etkinliğin içinde yer aldığı bu festivalin, Diyarbakır'ın değişen yüzü olacağına inanıyorum.

Bizim Diyarbakır sevgimiz öyle lafta değildir. Biz Diyarbakır'ı istismar etmek değil, imar etmek için, huzura kavuşturmak için çalışıyoruz. Bu yıl üçüncü defa Diyarbakır'a geliyor, sizlerle kucaklaşıyoruz.

'BU GENÇLİK DİYARBAKIR'IN VE ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR'

Diyarbakır’ın her meselesini takip ediyoruz. Hele konu Diyarbakırlı gençlerimiz olduğunda elimizde ne gelirse yapmayı boynumuzun borcu olarak kabul ediyoruz. Bugün burada gençlerimizle birlikte olmanın gücümüze güç kattığını, mücadele azmimizi bilediğini hissediyoruz. Çünkü biz bugün burada karşımızda Selahaddin Eyyubi’nin torunlarını görüyoruz. Biz burada Fatih’in evlatlarını görüyoruz. Çünkü biz, bugün burada karşımızda Asım’ın neslini görüyoruz. Çünkü biz bugün burada karşımızda, ‘zaman bendedir ve mekan bana emanettir’ şuurundaki bir gençlik görüyoruz. Bu gençlik ki peygamberlerin, sahabelerin, kültür sanat insanlarının şehri Diyarbakır’ın ve ülkemizin geleceğidir.